Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nejstarší účastník StarDance Pavel Trávníček: Budou se nám posmívat, ale my to uneseme

Pavel Trávníček si zatančí ve StarDance.
Zdroj: Martin Procházka / eXtra.cz
+ Další fotografie
rozhovor

Taneční show StarDance budou moci diváci sledovat na televizních obrazovkách České televize již na podzim. Soutěžící se opět skládají z deseti profesionálních tanečníků a deseti hvězd do páru. Mezi hvězdami se objeví i herec Pavel Trávníček (70), který bude letošním nejstarším soutěžícím. V rozhovoru pro eXtra.cz prozradil, jak zareagoval na nabídku, z čeho má strach i jakou má taneční průpravu.

Herec a uznávaný dabér Pavel Trávníček, kterého si mimo jiné role spojují lidé zejména s pohádkou Tři oříšky pro Popelku, kde si zahrál po boku herečky Libuše Šafránkové prince. S Libuší zazářil i o několik let později v pohádce Třetí princ.

V roce 2015 si vzal za ženu svou čtvrtou manželku Moniku Trávníčkovou, dříve Fialkovou, a mají syna Maxmiliána. I přes značný věkový rozdíl jim láska jen kvete.

Nabídku jsem odmítl

Tentokrát se Pavel objeví na televizních obrazovkách České televize, kde si zatančí v soutěži StarDance. V rozhovoru pro eXtra.cz prozradil, jak reagoval na nabídku účasti. "Protože stojím nohama na zemi, tak jsem samozřejmě hned nabídku odmítl. Jsem si říkal, že je to pro mladé a já už jsem starší osoba, tak to nebudu pokoušet, ale pak mě nějak ukecali. Pracovalo na mně několik lidí, říkali mi: Zkus to, uvidíš, co z to bude. Tak jsem jim řekl, že jo," přiznal.

Možná se nám budou posmívat, ale my to uneseme

Pavel zazářil i po boku herečky Sabiny Laurinové v době, když spolu uváděli televizní pěveckou show DO-RE-MI, která má se StarDance dle Pavla i společnou spojku. "StarDance já samozřejmě znám, to je taková i lehce škodolibá soutěž, něco jako bylo DO-RE-MI. My když jsme to tenkrát se Sabinou Laurinovou dělali, tak když se objevil někdo, kdo zpíval dobře, tak to bylo celkem normální. Ale jakmile přišel exot, tak se všichni rozradostnili a lidé za televizními obrazovkami volali doma: táto, mámo, pojď se podívat na toho vola," prozradil úsměvně, přesto hodlá jít do soutěže naplno.

"Takže my jsme tady i zřejmě od toho, že se nám budou drobně posmívat, ale my to uneseme. Protože jsem jako většina lidí soutěživý typ člověka, který tomu propadne a bude se snažit. Takoví jsou i sportovci, kteří se často naoko tváří, že jim je to jedno, ale jakmile se začne závodit, tak se snaží jako o život."

Taneční byly fajn, dnes už ale nic neumím

Jako herec si musel Pavel kvůli rolím zatančit nějaký ten jednoduchý tanec, před léty absolvoval i taneční, na které rád vzpomíná. Jak by se tedy zhodnotil jako tanečník?

"My jsme chodili do klasických tanečních s bílýma rukavičkama, tam jsme se učili společenskému chování a klasické tance, které už dnes vůbec neumím. Tehdy byl nejmodernější jive. Ale bylo to fajn, člověk se naučí něco nového.

StarDance máme harmonogram, ale zatím je to takové trošku tajemné. Soutěžící si s tanečníkem může vybrat, jaký tanec by chtěl, takže tam je široká nabídka. Bude to takový průřez, kdy bude moct člověk ukázat, co v sobě má, a já doufám, že to vše zvládneme," dodává.


Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy