Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nejmladší oběť kanibala Jeffreyho Dahmera: Chlapci zaživa provrtal lebku a nalil do mozku kyselinu

Jeffrey Dahmer a jeho nejmladší oběť Konerak Sinthasomphone.
Zdroj: Profimedia / Public Domain / koláž eXtra.cz
+ Další 2 fotografie
OBĚŤ

Nejmladší známou obětí sériového vraha Jeffreyho Dahmera, jenž měl na svědomí nejméně 17 mužů, byl teprve čtrnáctiletý chlapec, který, jak uvádí časopis People, jen před deseti lety emigroval do Spojených států z Laosu. Krátce před smrtí se mu podařilo ze spárů kanibala uniknout, policie mu jej ovšem poslala zpět do bytu. Zvláště absurdní a brutální situaci barvitě popisuje seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, který je nyní na Netflixu.

Cesta za americkým snem a vystřízlivění

Konerak Sinthasomphone utekl s rodiči a sedmi sourozenci do Ameriky roku 1979 z Laosu splnit si svůj americký sen. To se mu stalo osudným. Nebyl však první z rodiny Sinthasomphonů, který se dostal do spárů Jeffreho Dahmera. Ještě před ním predátor sexuálně napadl jeho tehdy třináctiletého bratra Somsacka. Toho také přesvědčil, aby jej následoval do jeho bytu a výměnou za peníze se zúčastnil focení aktů. Somsackovi se však podařilo dostat v pořádku domů.

Podle časopisu The People byl Dahmer tehdy za útok odsouzen k osmi letům vězení. Poté, co napsal soudci dopis, v němž vyjádřil lítost nad svým činem, byl ovšem propuštěn již po roce trestu.

Zásadní selhání policejní hlídky

Ještě během podmínky se setkal s nezletilým Konerakem, kterého nalákal do bytu rovněž pod záminkou nafocení aktů. Když jej silně omámil, odskočil si do hospody a Koneraka nechal spícího doma. Během této doby se mladík probudil a omámený, nahý s krvácejícím konečníkem se dostal ven z bytu. Tam jej zaregistrovali sousedé a přivolali policejní hlídku. To už se ovšem vrátil i Dahmer a policii vysvětlil, že jde o jeho devatenáctiletého partnera a měli běžnou mileneckou hádku. Zde přišlo k zásadnímu pochybení ze strany policie, která je oba doprovodila zpět do bytu. Šlo o strážníky Josepha Gabrishe a Johna Balcerzaka, kteří byli později obžalovaní za nerovnou ochranu.

"Večer 27. května 1991 byl čtrnáctiletý laoský chlapec Sinthasomphone spatřen, jak se omámený a nahý potuluje na rohu 25. ulice a Státní ulice v Milwaukee ve Wisconsinu. Na místo dorazili policisté, mezi nimiž byli obžalovaní Joseph Gabrish a John Balcerzak. Krátce poté dorazil Jeffrey Dahmer, běloch, a vysvětlil policistům (kteří byli rovněž běloši), že Sinthasomphone je jeho přítel, a že je opilý. Navzdory důrazným protestům několika Afroameričanů, kteří byli na místě, policisté odvedli Sinthasomphonea zpět do vrahova bytu, kde ve vedlejším pokoji leželo bez povšimnutí tělo jedné z Dahmerových obětí. Policisté dospěli k závěru, že Dahmer a Sinthasomphone jsou dospělí homosexuální milenci, a nakonec oba opustili. O třicet minut později se stal klučina Dahmerovou třináctou obětí," cituje portál Jaw Justia US případ Sinthasomphone versus město Milwaukee, z roku 1995.

Konerakovi provrtal lebku a vlil do ní kyselinu

Poté, co byl Dahmer se svou obětí opět sám doma, vyvrtal mu vrtačkou do hlavy díru, kterou mu následně zaživa lil do mozku kyselinu chlorovodíkovou. Podle jeho slov to byl jeden z pokusů, jak si vytvořit bezvládného otroka, který by se mu nevzpíral, jak potvrdil známý agent FBI Robbert Ressler: "Začal snít o tom, že je schopen učinit věci pro sebe lepší tím, že vytvoří sexuální zombie, a s ní pak napořád zůstane, takže už nebude muset nikoho zabíjet."​ Tento jeho plán se pochopitelně nesetkal s úspěchem a mladý Konerak téměř okamžitě zemřel.

Kromě seriálu Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera se životem známého vraha zabývá i dokumentární seriál Rozhovory se zabijákem: Jeffrey Dahmer, který je rovněž k vidění na Netflixu. Pozor, dílo ze série True Crime je rozhodně pro silné povahy.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy