Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nejlepší momenty z letošních Varů: Královna večírků Nesvačilová, čůrající Macháček a Měcháček i debužírující Crowe

KVIFF 2023 a top momenty z festivalu: Královna Denisa Nesvačilová, čůrající Jiří Macháček
Zdroj: Herminapress.cz/Renata Bušková/koláž eXtra.cz
+ Dalších 86 fotografií
Top momenty

57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech skončil. Zatímco milovníci filmu, celebrit a dalších tvůrců pomalu opouštějí lázeňské město, podívejte se s námi na klíčové okamžiky filmové přehlídky, na níž nechyběla ani redakce eXtra.cz.

Celý festival odstartoval slavnostním zahájením, při kterém se na červeném koberci sešla řada významných osobností filmového průmyslu. Během přehlídky byly promítány stovky filmů, z nichž mnohé zaujaly diváky i kritiky.

Předány byly i ceny za mimořádný přínos. Křišťálový glóbus za mimořádný přínos světové kinematografii obdržel australský herec Russell Crowe, který se narodil na Novém Zélandu. Cenu prezidenta Mezinárodního filmového festivalu za mimořádný přínos české kinematografii získala Daniela Kolářová. Cenu prezidenta festivalu z rukou Jiřího Bartošky obdržely rovněž zahraniční hvězdy Alicia Vikander, Robin Wright a Ewan McGregor, který na filmovou přehlídku dorazil i s dcerou.

Divoké večírky

Kromě plejády českých i řady zahraničních hereckých es nabídl festival po celou dobu doslova nabitou kolonádu hvězdami z různých oborů i sfér. Zajímavé bylo sledovat například Lea Beránka staršího, kterak den co den se svou o 43 let mladší partnerkou Kačenkou od rána do noci na kolonádě popíjeli a následně pařili v klubech.

Právě večírky a party k festivalu neodmyslitelně patří, stejně jako hektolitry zkonzumovaného alkoholu. Své by o tom mohl vyprávět třeba Jiří Macháček, který se ve Varech proslavil nočním močením do květináče. O podobné faux pas se postaral také Tomáš Měcháček, který si po cestě na hotel musel také odskočit.

Třaskavá setkání

Hvězdou festivalu pak byla médii vyhlášena Denisa Nesvačilová. Uhrančivá zrzka ve Varech obrážela jeden večírek za druhým, ale o žádný skandál se nepostarala. Ukázala totiž, že se pařby dají užít i bez alkoholu. Přesným opakem byl její někdejší partner Petr Kolečko, který měl ve Varech menší hádku s Anetou Vignerovou i s vyhazovači před Becher's Barem, do kterého scenáristu nechtěli pustit. Nakonec se povedlo a došlo tak k setkání s Nesvačilovou, na nějž všichni fanoušci dlouho čekali.

Stejně tak fanoušci napjatě čekali, jak dopadne situace kolem Jiřího Bartošky. Ten totiž před festivalem skončil v nemocnici a vypadalo to zle. Černý scénář se ale nenaplnil a herec festival stihl, byť nezvykle vynechal červený koberec. Na zahájení však nechyběl. Postupně se v týdnu dostával do lepší formy, dopřál si i oblíbený golf, avšak při zakončení už bylo patrné, že se těší na odpočinek někde na dovolené. Jako vždy bude zasloužený.

Festival vyvrcholil slavnostním ukončením, kde byly předány ceny vítězům jednotlivých kategorií i jednotlivým osobnostem a na němž rozhodně nemohla chybět redakce eXtra.cz.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy