Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nejkrvavější souboj Oktagonu: Slovák Úškrt uštědřil Španělovi precizní zásah do hlavy

Španěl Tat Primera měl během prvního kola navrch.
Zdroj: se souhlasem Oktagon MMA
+ Dalších 7 fotografií
oktagon 45

Po neúspěšném duelu v pyramidě Tipsport Gamechanger se slovenský bojovník MMA Radovan Úškrt triumfálně vrátil do klece. V rámci turnaje Oktagon 45, který se naposledy konal na pražské Štvanici, porazil ve druhém kole na TKO Španěla Tata Primeru. Zápas byl ve druhém kole přerušen lékařem kvůli velké tržné ráně na hlavě španělského bojovníka, ze kterého posléze začala prýštit krev na všechny strany. Redakce eXtra.cz byla u toho.

Slovenský zápasník Radovan Úškrt si v organizaci dosud zapsal pouze výhry v prvním kole – nikdy nevyhrál, jakmile utkání překročilo pětiminutovou hranici. I proto byli všichni zvědavi, jak se mu dnes povede. Rozhodčí Václav Přibyl byl v rámci jednoho z duelů Oktagonu 45 postaven před obtížný úkol – udržet oba muže v bojové rovnováze.

Španěl Tat Primera měl duel totiž dobře rozjetý a trápil Slováka v klinčích a na zemi, kam se mu ho několikrát podařilo sestřelit. Sudí měl co dělat, aby soupeře od sebe na konci prvního kola mohl vůbec oddělit.

Poprvé v kariéře vyhrál po prvním kole

Během druhé pětiminutovky však Úškrt z nižší pozice zasáhl precizním loktem, který rozhodl o jeho vítězství. Španěl z rány na hlavě silně krvácel a lékař mu udělil pro pokračování v zápase stopku. Předtím však Slovák fauloval, když v zápalu boje kopl Primeru, který ležel na zemi, do hlavy, za což se po duelu omluvil.

Byl velmi silný v tom tlaku na pletivo. Snažil jsem se mu zablokovat ruce, ale blokoval jsem sám sebe,“ citoval Úškrta po zápase web Sportnet. Slovák se poprvé v kariéře dočkal vítězství ve druhém kole a svou bilanci upravil na osm vítězství a čtyři porážky. Všechny vítězné duely zaznamenal před limitem na KO nebo TKO.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy