Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Nejhorší muzikál posledních let? Muzzikanty se Sandevou strhali jak kritici, tak diváci

Muzikál Muzzikanti shodili jak kritici, tak diváci. Film nezachránil ani Pavel Kříž či cameo Jarka Nohavici.
Zdroj: Bohemia MP
+ Dalších 5 fotografií
Reakce diváků

Když v roce 2017 vtrhl do kin muzikál Muzzikanti, byla to velká sláva. Aby ne, když režisér Dušan Rapoš do snímku nahnal kupu hvězd v čele Pavlem Křížem, Patrikem Děrgelem, Pavlem Calltou či Sarou Sandevou. Jak u kritiků, tak u diváků ale snímek totálně pohořel a většina lidí na ČSFD se ho nezdráhala označit jako odpad...


Snímek Muzzikanti vypráví o mladém rockerovi Robinu Svátkovi, který chce se svou kapelou prorazit. To se mu ani po dvou letech nedaří a jediné, co přichází, jsou dluhy. Kapela se tak rozhodne skončit, jenže v tu chvíli přijde nabídka od vysloužilého rockera Maikla Bosse, aby se s ním spojili a pokusili se o comeback. Robinova banda souhlasí, a tak začne šílená cesta do nejvyšších sfér české hudby a minimálně podle uživatelů na ČSFD i do nejhlubšího tuzemského filmařského peklíčka.

Na muzikál se totiž po premiéře valila jedna horší recenze než druhá. "No, najednou se mi to nepodařilo dokoukat, ale hecnul jsem se a na třikrát až do konce. Nenavazující scény, nelogičnosti... Zkrátka dát dohromady fungující film není jednoduché a Muzzikanti jsou toho důkazem," napsal například uživatel s přezdívkou Hunt. A rozhodně nebyl sám, pro koho byl snímek nezáživný.

Pitvořící se Kříž

"Tak první adept na nejhorší film roku v české kino distribuci. Přehlídka nevkusu, nepovedené reklamy na x značek a Moravskoslezský kraj za neustálého doprovodu béčkové hudby. Zápletka prakticky žádná není, pouze se jedná o nahodilý slepenec scének, které nejsou vůbec vtipné a jediným pozitivem byly snad svlečené dívky," napsal uživatel malylada a sepsul i herecké výkony, které podle něj byly až amatérské.

Právě nad herci se někteří uživatelé pozastavovali. Často se jim obsazení i líbilo, pochvalovali si výkon Sary Sandevy, jenže tím to hasne. "Máme tu plejádu prakticky nejznámějších českých herců a hudebníků a i tak to stojí za vyližpr*el. Jako sorry, ale na pitvořícího Pavla Kříže se fakt nedalo koukat. Vypnul jsem to po půl hodině," postěžoval si Karlossito.

Reklama na chlast

Řada lidí také odsoudila do očí bijící product placement, tedy reklamu ve filmu. "Tak tohle byla nejdelší reklama na chlast, jakou jsem kdy viděl. Ne, nebudu jmenovat, ale v rámci PP (product placement) jedné destilérky se ve filmu prakticky neustále chlastá kořala. K tomu několik neherců a několik serebrit, které jimi nebyly ani v časech své světské rádoby slávy. Mrzela mě jen účast Norberta Lichého a trochu Pavla Kříže," odsoudil snímek Big Bear.

Trefně pak kvality snímku shrnula v pár větách známá recenzentka Mirka Spáčilová. "Decibely lásky v tom už nejsou samy. V kategorii přezdívané slovy známé písně 'dojemně pitomá šou' je nově trumfnou Muzzikanti, film o to smutnější, že nehlásí režijní debut, nýbrž návrat vystudovaného a zkušeného režiséra," napsala v recenzi pro iDnes.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy