Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nechutný útok z Afriky na Krystynu Pyszko. Novou Miss World zasypaly rasistické komentáře

Krystyna Pyszková je Miss World. Češka dobyla trůn krásy po 18 letech.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 9 fotografií
HEJT

Po triumfu Krystyny Pyszko v Miss World se na sociálních sítích rozpoutala bouře kritických až nenávistných komentářů. Zatímco většina světa ji oslavuje jako nejkrásnější ženu, velká část lidí je pohoršena, že nevyhrála africká dívka. Podle mnohých jí byla koruna dokonce ukradena. Nenávistné komentáře a urážky zaplavily Instagram soutěže, kde byl zveřejněn výsledek. 

Zatímco Česko se raduje, že má v Krystyně Pyszko novou Miss World, samotná organizace i rodačka z Třince čelí tvrdé kritice. Podle hlasité části nespokojených fanoušků totiž měla vyhrát buď reprezentantka z Botswany, nebo z Ugandy. U příspěvku na Instagramu, v němž pořadatelé soutěže oznámili výsledky, se Češka stala terčem několika tisíců nenávistných komentářů.

"Totální blbost, Botswana totálně ovládla poslední otázku a měla vyhrát. Je jasné, že nechcete, aby vyhrála Afričanka,” zněl jeden z nejlajkovanějších komentářů od uživatelky Manuely. A nebyla sama, kdo to tak viděl.

Loupež za denního světla

"Tohle byla loupež za denního světla. Jsem ohromená. Každý ví, že koruna patřila slečně z Botswany. Jak trapné. Bylo by opravdu tak špatné nasadit tu korunku na hlavu africké královny? Co víc měla Botswana udělat? Její vyrovnanost a pohotovost v odpovědích na všechny otázky byly velmi nad úrovní ostatních, jasně vyčnívala, přesto stále nebyla dost dobrá na to, aby byla korunována? Tohle byl vtip a tato organizace by se měla stydět," zlobí se Rachel s tím, že korunku by dala někomu jinému.

"Miss Česká republika je krásná, nepochybně. Mohla by být dvojčetem loňské vítězky, ale i ona hluboko uvnitř ví, že ta koruna měla jít do Botswany. Věřím, že je nejvyšší čas, aby se africké/černé země stáhly z této šarády. Rok co rok posíláme to nejlepší, a i když je jasné, že by měly vyhrát, jsou upozaďovány," dodala komentující, podle níž by se africké země měly odhodlat k ráznému kroku.

Pyszko se dočkala zastání

"Na základě čeho vyhrála? Je to bílá blondýna s modrýma očima. Proč pořád vybíráte jenom tuctové evropské blondýny?“ ptala se další z pohoršených sledujících. Podle dalších komentářů si nebude Pyszko nikdo pamatovat. "Další blondýna, která vypadá jako přes kopírák. Teď se možná raduje z úspěchu a svět ji oslavuje, brzy na ni však lidé zapomenou a všichni si budou pamatovat šampionku Botswany," tvrdí Carol.

Doporučený rozhovor s Miss World 2024 Krystynou Pyszkovou:

Zdaleka ne všichni to tak ale viděli. Pyszko se dočkala i velkého zastání. "Proč tu každou sekundu pláče někdo z Afriky, že Botswana nevyhrála, a mluví jen o rasismu. Myslím, že vaše komentáře jsou nenávistné a rasistické. V soutěži je tolik zemí, a vyhrát může jen jedna. Žena z Botswany je krásná, ale prostě Česká republika byla letos nejlepší volbou. Nemyslím si, že soutěž je rasistická," brání Češku i porotu Valentina. Někdejší Miss World Taťána Kuchařová k příspěvku připojila tři srdíčka.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy