Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Natáčejí se česká Akta X. Odložené případy v seriálu Oktopus budou řešit Krobot se Šoposkou

Seriál Oktopus.
Zdroj: Herminapress
+ Dalších 5 fotografií
nový seriál

Česká televize aktuálně natáčí novou kriminálku Oktopus. Půjde o trochu jiný seriál, který bude založený zcela na odložených případech. Režie se ujal Jan Pachl a v hlavních rolích se představí Miroslav Krobot a Marika Šoposká. Kdy se na nový seriál můžeme těšit a co prozradili České televizi o tomto projektu tvůrci?

Třináctidílný kriminální seriál Oktopus natáčí pro Českou televizi režisér Jan Pachl, který je také autorem scénáře. Na námětu se podílel také Josef Viewegh.

Trochu jiný seriál

„Oktopus bude trochu jiný seriál. Je totiž založený výhradně na odložených případech,“ uvedl pro Českou televizi Pachl. Detektivové tedy nevyšetřují aktuální vraždy. „A to mě i baví, protože vynecháváme obvyklé prvotní výslechy všech podezřelých. Ty už kdysi proběhly a my se v příběhu jednotlivých dílů můžeme více věnovat psychologii postav. Pro mě tedy něco nového,“ sdělil Pachl, který se v minulosti podepsal například pod seriály Cirkus Bukowsky nebo Rapl.

Co znamená Oktopus

Děj seriálu Oktopus se odehrává v kulisách pražské kriminální policie, pod jejímž patronátem vznikl speciální útvar Oktopus (Oddělení kontroly termínově ohrožených případů útvaru S). Případy, které mají expirační dobu dvacet let, se zabývá tým jednoho muže – kapitána Dítěte, kterého hraje Miroslav Krobot. Na stole mu toho leží víc než dost, a tak je mu přidělena posila – mladá policistka Fáberová v podání Mariky Šoposké. Nejen kvůli ústřední dvojici, ale i díky samotnému námětu může Oktopus u mnoha lidí evokovat pokus o česká Akta X.

Kdy bude seriál dokončen?

Natáčení probíhá zhruba v 90 různých lokacích v Praze a okolí, dále na Sázavě, Slapech, v Kladně, Mělníku, Karlových Varech atd. Obsazeno je přes 250 rolí. Natáčení začalo v průběhu letních prázdnin, poslední klapka má podle serveru mediaguru.cz padnout v únoru 2023. Nového seriálu bychom se tak mohli dočkat nejdříve na jaře příštího roku.

Kromě Krobota a Šoposké se mohou diváci těšit na další známé i méně známé tváře. Mezi nimi vyniknou například Tomáš Bambušek, Kryštof Hádek, Sára Venclovská, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík či Jiří Lábus.

Na fotografie jednotlivých protagonistů přímo z natáčení se můžete podívat do fotogalerie.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy