Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Násilná vražda u Protivína? Policie nalezla ohořelé BMW a vedle něj části těla mladé dívky

(ilustrační fotografie)
Zdroj: Profimedia
Násilná vražda

Policie na jihu Čech vyšetřuje závažný trestný čin, který se měl stát dne 4. září u Protivína. Vedle ohořelého černého BMW byly nalezeny části těla mladé dívky. Policie nyní žádá veřejnost o pomoc, protože pachatele se stále nepodařilo najít. Obyvatelé blízkých vesnic mají podle webu iDnes strach vycházet v noci ven.

Závažný násilný trestný čin na jihu Čech momentálně vyšetřuje policie. V sobotu 4. září mezi dvanáctou hodinou odpoledne a sedmou večer se na trase České Budějovice - Bechyně - Bernartice - Písek - Protivín mělo pohybovat černé BMW 120D s poznávací značkou 6P32567. To je v tomto případu důležité, protože bylo později nalezeno ohořelé v lese Hájek u Protivína. Kousek od něj navíc ležely části těla mladé dívky.

Kriminalisté předpokládají, že po požáru vozidla se pachatel pohyboval pěšky v okolí Protivína, a to v sobotu mezi šestou a osmou večer. Možná se snažil dostat do Českých Budějovic, vyloučit však není možné ani jiný směr,” uvedla policie. Podle mluvčího jihočeských policistů Jiřího Matznera mohl pachatel v okolí Protivína stopovat nebo pod legendou požádat někoho o svezení. Případně mohl též odcizit nějaký dopravní prostředek nebo využít městskou hromadnou dopravu.

Části těla mladé dívky

Černé BMW měl někdo zapálit úmyslně. Podle webu iDnes.cz jelo po silnici z Protivína do malé vesnice Záboří na jihu Čech, ale po kilometru jízdy odbočilo do lesa Hájek k bezejmennému rybníku. Tmavé auto nebylo vidět, protože byla tma. Až kolem sedmé hodiny večer si projíždějící všimli šlehajících plamenů a černého kouře a na místo vyrazili hasiči.

Policie později vedle ohořelého auta nalezla části těla mladé dívky. Momentálně se pracuje s verzí, že šlo o brutální sadistickou vraždu, ale může se jednat také o nešťastnou náhodu. Blízké vesnice Podolí, Křenovice a Bernartice na Písecku ještě onoho večera začala prohledávat policie s psovody. O důvodu prý policie mlčí, ale web MF DNES přišel s informací, že žila oběť právě zde na samotě mezi vesnicemi.

Lidé se bojí vycházet ven

„Lidé mají obavy, bojí se vycházet po setmění, bojí se do lesa, někteří i posílat děti do škol autobusem, na který chodí z okolních vsí pěšky,“ popsal situaci starosta Podolí Vladislav Michal webu iDnes. Bojí se, že se v okolí pohybuje nebezpečný sadista.

Starosta sousední obce Bernartice, pod níž spadá samota, odkud dívka pochází, má ale na celou věc odlišný názor. Předpokládá, že policisté pátrali po nějakém podezřelém. „Tím, že byl v akci vrtulník s termovizí, si myslím, že hledali někoho konkrétního živého. Já bych se ale tolik neobával. Ten člověk by byl blázen, kdyby se tady zdržoval další dny,“ řekl Souhrada. Podle všeho ale spíše vrtulník hledal další stopy a části těla dívky, než aby chytal podezřelého.

Policie dosud nezveřejnila jak fotografii ohořelého auta, místa činu ani mladé dívky. Předpokládá se tak, že šlo opravdu o násilný čin a nechtějí tak zmařit stále ještě probíhající vyšetřování. Policisté však prosí všechny řidiče, kteří v sobotu 4. září od poledne až do sedmé hodiny večer jeli z Budějovic do Bechyně, Písku a Protivína a mají v autě kamery, aby jim poskytli záznam z jízdy.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy