Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Napětí by se dalo krájet. Staredown Jiřího Procházky a Alexe Pereiry vyvolával mrazení v zádech, fanoušci jsou u vytržení

Jiří Procházka a jeho mrazivý staredown s Alexem Pereirou. Napětí by se dalo krájet, fanoušci šílí
Zdroj: Se souhlasem Jiřího Procházky
+ Dalších 10 fotografií
zápas

Jestli existuje místo, kde byste rozhodně nechtěli stát, je to mezi Jiřím Procházkou a Alexem Pereirou. Dva soupeři v boji o titul polotěžké váhy UFC se před zápasem střetli na oficiálním staredownu a byla to mrazivá podívaná. Z obou zápasníků vyzařovalo stoprocentní soustředění, ale zároveň i touha po krvi. I proto byli fanoušci na sociálních sítích přímo u vytržení. 

Říká se, že předzápasové staredowny často napoví, jak bude samotná bitva MMA zápasníků probíhat. Z toho, jak vypadal poslední pohled tváří v tvář Jiřího Procházky a jeho brazilského soupeře Alexe Pereiry, je tedy takřka jasné, že diváky čeká intenzivní podívaná.

Jako první na váhu přišel Pereira, přezdívaný Poatan (z domorodého jazyka volně přeložitelné jako "Ruce z kamene", pozn.red.), který tradičně zůstal věrný tradicím svých předků a obličej měl pomalovaný rudou barvou a různými symboly. Na hlavě měl čelenku z peří, která dotvářela celkový výjev válečníka.

Fanoušci Procházky šílí

Hned po Pereirovi přišel na řadu Procházka coby bývalý šampion polotěžké váhy. Rychlé zvážení, pokřižování a šlo se na to, co fanoušci tak dychtivě očekávali – poslední staredown před samotným zápasem. A že se bylo na co dívat. Oba borci při pohledu z očí do očí nehnuli ani brvou, maximální soustředění bylo znát. Když pak šéf UFC Dana White oběma řekl, že už to stačilo, jako by ani jeden nechtěl z pódia. Bylo znát, že oba touží po krvi.

A fanoušci to ocenili. "Takhle to vypadá, když se sejdou dva stoprocentní bojovníci, i bez šaškáren to může být silný," napsal na sociálních sítích jeden z komentujících. "Epický staredown... Husina byla. Oba respekt. Bude to boj..." přitakal další z fanoušků. A takových komentářů bylo plno, zejména na českých stránkách či na profilu Procházky. "Šílený, mrazilo mě z toho v zádech. Tohle bude krvavá válka!" přidal se další z řad nadšenců pro bojové sporty. Jak to celé dopadne, to se dozvíme už za několik hodin.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy