Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Nákup i dobíjení elektromobilů. Penny se mění a míří na nová místa

Nákup i dobíjení elektromobilů. Penny se mění a míří na nová místa
Zdroj: Penny
Nákupy

Nakoupit si a mezitím si „píchnout“ auto do zásuvky. Sen nebo realita? B je správně. Protože elektromobily jsou naše budoucnost, přibývá rychlým tempem dobíjecích stanic. Na své zákazníky myslí i PENNY.

Proto letos rozšíří síť svých prodejen s dobíjecími stanicemi pro elektromobily. „Chceme poskytovat našim zákazníkům veškerý servis a elektromobilita je jednoznačným trendem současnosti. Proto budeme nabízet možnost dobití elektromobilu během nákupu. Víme, že největší slabinou tohoto typu pohonu je dojezd, proto jsme volili výstavbu dobíjecích stanic také tak, aby byly rozloženy po celé republice, a to i v místech, kde doposud byl s dobíjením problém. Řadu stanic postavíme také ve Středočeském kraji, kde je spolu s Prahou elektromobilita u nás nejdále. Dočkají se i lidé například v České Lípě, Dobřanech, Náchodě, Jaroměři, Lanškrouně a na řadě dalších míst,“ vyjmenoval místa vedoucí stavebního oddělení PENNY Václav Šíma.

Od března tak novou dobíjecí stanici mohou vyžívat zákazníci prodejny v Berouně a další přibydou. Se stanicí se počítá v místech, kde se plánují nové prodejny a PENNY má velký plán a cíl - do dvou let chce nabídnout lidem možnost dobít si své automobily u více než 80 svých prodejen.

Přírodní styl v Praze

Co se plánu na nové prodejny týče, seznam je poměrně dlouhý. Už od začátku roku si mohou lidé dojít nakoupit do PENNY v Dobrovici a Jilemnici na úpatí Krkonoš. Nyní se staví třeba v Počátkách, Jindřichově Hradci, Volarech, Kolíně, ale i Praze či Děčíně.

Ve Volarech se mohou zákazníci těšit na prodejnu v nejnovějším designu. Doplní ji navíc další dva obchody. Stát bude v dřívějším areálu kasáren, v nichž sídlí také Technické služby města, autodoprava Městských lesů Volary a SÚS Jihočeského kraje.

V Počátkách na Pelhřimovsku našlo PENNY „domov“ v místě bývalého JZD na výjezdu z města směrem na Žirovnici v blízkosti čerpací stanice. Součástí stavby bude i nový nasvětlený přechod pro chodce. Prodejna roste také v jižní části Jindřichova Hradce v blízkosti stávající prodejny. Ta se po otevření nového obchodu uzavře. Nová prodejna bude napojena nově vybudovanou okružní křižovatku na silnici I/34 směrem na Horní Žďár u Václavské ulice.

V Kolíně se staví v obytné a průmyslové zóně ve směru na Týnec nad Labem, pro místní to bude dokonce jediný obchod s potravinami na této straně řeky. Co se metropole týče, zde bude letos otevřena prodejna v přírodním a příjemném stylu v Kobylisích v místě bývalého kina Ládví. Dále zde zákazníci najdou DM drogerii a další prodejny. Dokončení čeká ještě letos PENNY v Děčíně Boleticích.

Vyplníme prázdná místa

Cílem je, aby síť prodejen byla natolik dostačující, že nakoupit si bez velkého cestování bude moci opravdu každý. „Naším cílem je postupně vyplňovat prázdná místa na mapě České republiky, zkracovat vzdálenosti a být lidem stále blíž. Chceme být dobrým sousedem v každém kraji, v každém městě, v každé obci. Samozřejmě, ideální je, jsme-li přímo součástí dané obce nebo města. Za optimální pak považujeme dojezdovou vzdálenost do našich obchodů do 10 až 15 kilometrů,“ říká Mathias Mentrop, jednatel společnosti PENNY s tím, že při plánování prodejny se vždy hledí na atmosféru daného místa, a to už od samotných návrhů projektů. „To jsou zejména projekty v historických částech měst nebo naopak v místech, kde je třeba zachovat venkovský ráz tamního prostředí.“

Další články

Nejnovější kauzy