Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Naděje pro Denisu z MasterChefa: Nový krok v boji se zákeřnou rakovinu mozku

Denisa Cziglová z MasterChefa podstupuje kvůli rakovině mozku náročnou léčbu.
Zdroj: Se souhlasem D. Cziglové z jejího Instgramu/koláž eXtra.cz
+ Dalších 14 fotografií
léčba

Bývalá účastnice kulinářské soutěže MasterChef Denisa Cziglová (34) udělala nový důležitý krok ve svém boji se zákeřnou nemocí. Na klinice v pražských Nuslích úterkem zahájila intenzivní ozonovou terapii, která by jí měla pomoci v zápasu s rakovinou mozku, jak nemocnice sdělila eXtra.cz.

Denisa podstoupila poslední záření a dnešním dnem zahájila intenzivní alternativní terapii v naší ordinaci. Jedná se o nejúčinnější ozonovu terapii, která se nabízí již desítky let také v zahraničí. Denise je tato metoda sympatická a původně ji chtěla absolvovat ve Vídni přímo u tvůrce této metody, profesora Johanna Lahodneho,“ informoval redakci eXtra.cz jednatel společnosti vlastnící kliniku, na které Denisa Cziglová z MasterChefa terapii podstupuje.

Bohužel ve Vídni byla dlouhá čekací doba, a tak byla oslovena ordinace v Praze, která s profesorem Lahodnym spolupracuje s dotazem, zda může tuto terapii Denise rychle nabídnout. Denisa musela kvůli nemoci změnit také svůj jídelníček. Několik týdnů se tak již stravuje pouze v režimu low-carb. Dříve také absolvovala ozařování v brněnském Masarykově onkologickém ústavu.

Za měsíc kontrola

6. června čeká Denisu kontrola na magnetické rezonanci. A pak se bude dále rozhodovat jaké případné další kroky podnikne,“ doplnil muž pro redakci eXtra.cz. V úterý byl vášnivou kuchařku a maminku roztomilé holčičky na klinice podpořit i její manžel Roman. Byl to právě on, kdo po několika měsících klidu na svém Instagramu informoval, že se Denise nádor na mozku vrátil a je ještě agresivnější.

„Výsledky z histologie naneštěstí potvrdily, čeho jsme se všichni nejvíc obávali. Nádor v hlavě se přeměnil ze stage 3 na stage 4 Glioblastom. Jedná se o jeden z nejagresivnějších nádorů a léčba je velmi složitá a musí probíhat co nejdříve,“ uvedl před časem zdrcující zprávu na sociální síti.

Kvůli nákladné léčbě, která není hrazena pojišťovnou, se pár rozhodl uspořádat sbírku, ve které prosil o příspěvek ve výši dvou milionů korun. Denisa později informovala, že se jí povedlo v rekordním čase vybrat mnohem více než požadovanou částku. Příspěvek na léčbu a s ní spojené náklady nyní činí téměř 4,5 milionu korun.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy