Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bývalý ředitel slovenského Vojenského zpravodajství v 90. letech byl nalezen oběšený

(ilustrační foto)
Zdroj: Profimedia
Oběšení

Hrozivý případ nyní řeší slovenská policie a média. Bývalý ředitel slovenské Vojenské zpravodajské služby Peter Bučka (68) byl nalezen oběšený v bratislavské městské části Děvín, jak informoval web Noviny Plus. Policie případ vyšetřuje jako úkladnou vraždu.

Bývalý ředitel slovenské Vojenské zpravodajské služby Peter Bučka byl nalezen oběšený v areálu Slovenského vodohopodářského podniku v bratislavské městské části Děvín. Informace přinesly slovenské Noviny Plus podle zjištění TV JOJ.

Úkladná vražda?

Jeho tělo visící na stromě nedaleko tamního jezera objevil náhodný pejskař v úterý 25. ledna dopoledne. Případ momentálně vyšetřuje Národní kriminální agentura (NAKA). „Můžeme potvrdit, že předmětnou trestnou věc vyšetřuje vyšetřovatel NAKA jako podezření z úkladné vraždy. Ve věci byla nařízena pitva. Vzhledem k současnému stadiu trestního konání není možné poskytnout bližší informace,“ uvedla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru (PZ). Lékař se na místě činu zdržel asi šest hodin.

Generálmajor Bučka byl ve funkci ředitele Vojenské zpravodajské služby v letech 1998 až 1999. Slovenský ministr vnitra Roman Mikulec médiím potvrdil, že se s Bučkou znal. „Ano, znal jsem ho, před dvaceti lety v devadesátkách,” uvedl. „Vím, že pracoval na ministerstvu půdohospodářství, ale já s ním neměl za posledních dvacet let nic společného,“ doplnil Mikulec.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy