Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Moderátorka Událostí Barbora Kroužková: Promluvila o strachu o život dcerky

Barbora Kroužková
Zdroj: Se svolením ČT
Strach o dceru

Nová moderátorka pořadu Události na České televizi, Barbora Kroužková (49), si toho se svou sedmiletou dcerou Olívií prožila dost. Ta se totiž narodila s vrozenou vadou a již po narození musela bojovat o život, jak píše web Blesk.

Barbora Kroužková se stala novou moderátorkou pořadu Události vysílaných na České televizi. S televizí spolupracuje již mnoho let a tuto nabídku přijala. Rozmýšlela si to pouhý půlden, jak prozradila v rozhovoru pro iDnes.

„Donedávna jsem byla sedm let na částečném úvazku kvůli péči o mladší dceru. V sobotu, kdy jsem moderovala denní kontinuální vysílání, jsme se s šéfredaktorem Petrem Mrzenou sešli, ale čas na rozmyšlenou jsem nepotřebovala. V posledních sedmi letech máme s rodinou předem dohodnuté, co lze zvládnout. A protože jsme můj návrat na plný úvazek už probírali, tak doma věděli, že to může obnášet i změny v množství pracovních povinností,“ prozradila moderátorka.

Dcera se narodila s vadou

Kroužková se rozhodla vzít tuto práci, a to i přesto, že má náročnější péči o sedmiletou dcerku Olívii, která se narodila s vrozenou vývojovou vadou atrézií jícnu. „Má několik forem, zjednodušeně se dítěti v průběhu vývoje plodu nevyvine plnohodnotně jícen. Řešili jsme, jestli vůbec bude žít. Pět měsíců jsem prožila v nemocnici, kde jsem se naučila trpělivě čekat – co řekne dítě, co řekne život, co řekne vesmír,“ prozradila, jak píše Blesk.

V rozhovoru Kroužková uvedla i to, že těhotenství probíhalo standardně, komplikace nastaly po porodu císařským řezem. „Že nastal problém se u atrézie zjistí v okamžiku, kdy se miminku začnou tvořit sliny a začne polykat. Začne se dusit. Tou dobou jsem ležela na jipce. Asi po dvou hodinách probírání se z narkózy jsem viděla tři přicházející postavy, které obestoupily lůžko se slovy: ‚Paní Kroužková, potřebujeme vám něco sdělit‘,“ popsala dále těžké okamžiky.

Má ještě jednu dceru

Její dcera totiž mohla zemřít, nakonec ale prodělala operaci, naučila se jíst a polykat a nyní chodí do školy s běžnými dětmi, kde jí pomáhá asistentka. Moderátorka Kroužková má však ještě jednu dceru, o devět let starší Julii. „Strašně moc nám pomáhá a pomáhala, je statečná, nádherná a velmi vzdělaná, jsem jí neskutečně vděčná za mnohé,“ prozradila před časem pro Skylink.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy