Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Miss Nikol Švantnerová v slzách kvůli zkáze Moravy: Okamžitě odjela pomáhat rodině

Miss Nikol Švantnerová v slzách kvůli zkáze Moravy:  Okamžitě odjela pomáhat rodině
Zdroj: Se souhlasem Nikol Švantnerová
+ Dalších 5 fotografií
zkáza

Jihomoravské obce, které ve čtvrtek nejvíce zasáhly bouře a silný vítr, již hasiči z 99 procent prošli a neměli tam najít další zraněné nebo mrtvé. Momentálně všichni sčítají škody a snaží se odklidit trosky, které zbyly z jejich domů. Ruku k dílu přiložila i modelka a Česká Miss Nikol Švantnerová (28), která okamžitě odjela za rodinou do zasažené oblasti. 

Půvabná modelka a Česká Miss Nikol Švantnerová se den po ničivé zkáze na jihu Moravy okamžitě sbalila a jela za rodinou pomáhat.

"Ve čtyři ráno jsem se sbalila a jela za rodinou. Nelze slovy popsat, jak to tu vypadá, stále tomu nevěřím. Jdeme pomáhat známým, kde se dá, všichni držte palce," sdělila na sociálních sítích.

Bouřky na jižní Moravě si podle policie vyžádaly zatím pět obětí. "Až když to vidíte na vlastní oči, tak si to uvědomíte. Prosím pošlete nějakou korunu, pokud můžete, pomocnou ruku, máte-li možnost, protože tohle je strašná tragédie," pokračuje.

Nikol Švantnerová: Vinohrad našeho známého je prakticky pryč

"Vinohrad našeho známého, každá ruka dobrá, nedávno jsme tu seděli ve sklípku," napsala Nikol ke snímku vinohradu, který po ničivém tornádu postrádá střechu, je napůl zničený a jen zázrakem zůstal stát.

"Neumím si představit, jaká to byla síla," dodává.

Češi se semkli a okamžitě začali pomáhat

Sbírky na pomoc bouří zasaženým obcím na Moravě vznikají po celé zemi, na dárcovských kontech se sešly už desítky milionů korun. Například na kontě sbírky Nadace Via bylo kolem poledne už zhruba 48 milionů korun.

Úžasné gesto předvedla tak česká hokejová reprezentace. Hráči se rozhodli vzdát se významné části odměn z Mistrovství světa, které poputují na pomoc Jižní Moravě. Celkově půjde o pomoc ve výši jednoho milion korun.
"Chci poděkovat kapitánovi Janu Kovářovi, který nás dnes ráno kontaktoval s tím, že se hráči vzdají ve prospěch postižených obcí významné části odměn z mistrovství světa. K iniciativě se ještě v průběhu dopoledne připojili i členové realizačního týmu. Další podporu pošleme z prostředků Českého hokeje," řekl pro hokej.cz Tomáš Král.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy