Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Mišík s rapperkou Sharlotou zaneřádili les: Situaci musí vyřešit chlupatá rodinka Píkových

Na křtu knihy byla i rapperka Sharlota.
Zdroj: se svolením sharkaphoto
+ Další 4 fotografie
knížka pro děti

Rodinka dobrosrdečných chlupatých tvorečků učí děti, jak se Ne!chovat v přírodě. Autor a fotograf fotopohádky ZUličníci, Matěj Dereck Hard, představil veřejnosti druhý díl originální knížky. Tentokrát se na fotografiích vedle roztomilých postaviček objevuje také herec a hudebník Adam Mišík či rapperka Sharlota. 


Ústřední téma druhého dílu ZUličníků s podtitulem Toulky noční přírodou vychází z osvětové kampaně Ne! v přírodě, která upozorňuje na nevhodné chování některých lidí v přírodě. „Touto knihou navazuji hned na dva své předešlé projekty. Jedná se o pokračování mé autorské fotografické pohádky ZUličníci a zároveň také plynně navazuji na osvětovou kampaň Ne! v přírodě, jež vznikla v roce 2021 pro hlavní město Prahu," vysvětluje fotograf a art direktor Matěj Dereck Hard.

"Knížka si klade za cíl dětem přitažlivou formou ukázat, jak se chovat a nechovat v přírodě. Za mě ideální spojení, moc rád totiž tvořím pro nejmenší a zároveň mi velmi záleží na přírodě a životním prostředí,“ dodává Matěj Dereck Hard.

Určeno předškolákům

První díl pohádky ZUličníci, určené především předškolákům, vyšel v roce 2016 a jednalo se o čistě autorskou práci. Matěj Dereck Hard stál kromě fotografií také za příběhem pohádky. Stejně tak tomu je i u druhého dílu. Hlavními hrdiny jsou opět malincí a dobrosrdeční chlupatí tvorečkové, kteří běžně žijí ve všech městech po celém světě. Druhý díl mapuje další osudy rodiny Píkových, jež se v předchozí knize rozhodla odstěhovat z města do lesa.

Na přípravě druhého dílu se podíleli i zpěvák Adam Mišík s rapperkou Sharlotou, kteří společně ztvárnili mladý pár, který dělá v lese neplechu.

Pohádkovou knížku ZUličníci 2 vydává hlavní město Praha, konkrétně Odbor ochrany prostředí MHMP, v limitovaném nákladu. Projekt má dobročinný přesah, sto výtisků putovalo do dětských domovů jako symbolický dárek ke Dni dětí. Knížka je nyní dostupná pro všechny zdarma také v online podobě na portálu životního prostředí.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy