Tento web používá soubory cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s užitím cookies souhlasíte.Rozumím
Trendy tagy Horoskop Zábava Výměna manželek Kokain v Česku

Nejnovější kauzy

Milovníci vína, zbystřete! 3 unikátní recepty na delikatesy, po kterých se jen zapráší!

Milujete víno? Zkuste s ním i vařit, nejenom ho pít.
Milujete víno a pochutnáváte si na něm skoro každý večer? Tak zbystřete! Máme pro vás 3 velmi chutné recepty, ve kterých tento lahodný mok rozhodně nesmí chybět. Vaše dobroty povýší na úplně jinou úroveň.

Víno se stává jako ingredience při vaření stále více oblíbené. Jídlu dodá tu správnou chuť a šmak. Dá se použít jak na maso, tak i do polévek nebo dezertů.

  • 1. Vinná polévka

Tato polévka je rychlá a velmi chutná. Stačí vám k tomu litr hovězího vývaru nebo bujonu, půl litru bílého vína – samozřejmě záleží čistě jen na vás, jaké vám bude chutnat, několik krajíců chleba, lžičku mleté skořice, 100 mililitrů smetany, 40 gramů másla a na ozdobu polévky nastrouhaný parmezán.

A jak na to? Vezměte si velký hrnec a smíchejte vývar s vínem a přiveďte do varu. Nechte jednu minutu vařit a dejte pryč ze sporáku. Krajíčky chleba osmahněte na másle z obou stran, posypte skořicí a vložte je po jednom do misek. Potom do odstáté polévky přidejte smetanu a nechte ji prohřát. Poté přidejte parmezán a polévku nalijte do misky s chlebem. Na ozdobu ji ještě parmezánem ozdobte.

  • 2. Kung pao na víně

Tuto delikatesu si ihned zamilujete! Stačí vám k tomu 400 gramů kuřecích prsou, samozřejmě bílé víno, a to 2 lžíce, 5 lžic rostlinného oleje, 2 bílky, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli, červená a zelená paprika, lžíce chilli, 4 lžíce arašídů, 2 lžíce sójové omáčky, lžíci octu a cukru, cibuli a špetka vegety.

A jak na to? Dva bílky ušleháme s hladkou moukou a slabě osolíme. Smícháme s kuřecími prsy, které nakrájíme na kostičky. Necháme odležet a vložíme na rozpálenou pánev a pomalu smažíme. Až má maso zlatavou barvu, dáme stranou. Odlijeme trochu oleje, poté dáme znova na sporák a rozehřejeme. Maso na pánev vrátíme a smícháme s na kostičky nakrájenou červenou a zelenou paprikou a arašídy. Nesmíme zapomenout si připravit zálivku z chilli, vína, sójové omáčky, cukru, jemně nasekané cibule, vegety a octa. Zálivkou zalijeme maso na pánvi. Podávat můžeme buď s rýži nebo hranolky.

  • 3. Hruška ve víně

S vínem se dá vykouzlit i chutný dezert. Stačí vám k tomu samozřejmě víno, ale tentokrát červené, 4 hrušky, 4 lžíce třtinového cukru, hřebíčky, badyán, kardamon a 2 kusy skořice.

A jak na to? Cukr nechte zkaramelizovat v kastrolu, poté přidejte červené víno a všechny zbývající ingredience. Hrušky si ale nechte až na konec. Vše zlehka provařte a poté vložte oloupané hrušky se stopkou. Vařte je asi půl hodiny a občas je trochu otočte. Hrušky pak můžete podávat s tvarohem, šlehačkou nebo zmrzlinou. A rozhodně si na nich pochutnáte.

Pokud vás láká vyzkoušet něco dobrého s vínem, ale nechce se vám vařit, vydejte se 24. února do Mikulova na Vinařský ples hotelu Volarik. Na plese se bude podávat menu inspirované čtyřmi ročními obdobími, takže si hosté pochutnají na delikatesách inspirovaných vínem. Zároveň si můžete i zasoutěžit v mistrovství Mikulova v tahání koštýřem a všem předvést, jak to s vínem umíte.

Mohlo by vás zajímat

Další články