Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Bizár na Met Gala: Vyhublá Donatella Versace, Jared Leto jako kočka a šlehačková Rihanna

Módní policie z Met Gala.
Zdroj: Profimedia, koláž eXtra.cz
+ Dalších 8 fotografií
Módní policie

Největší módní událost roku je za námi a byla to opravdu zajímavá podívaná. Met Gala se jako každý rok uskutečnila v Metropolitním muzeu umění v New Yorku a letošní téma bylo zaměřeno na poctu zesnulému návrháři Karlu Lagerfeldovi a jeho módní tvorbě. I z toho důvodu byly některé celebrity oblečeny do opravdu bizarních oděvů, o čemž se můžete přesvědčit v galerii.

Met Gala nebo také módní Oscaři je každoročně pořádaná akce, která má své stanovené téma, podle něhož se musí pozvané hvězdy obléci. Letošní téma bylo Karl Lagerfeld: A Line of Beauty, a vzdalo hold zesnulému ikonickému návrháři. Stylisté a celebrity se mohou na červeném koberci blýsknout a být mnohem kreativnější než u klasických akcí jako jsou Oscaři nebo Fashion Awards. A letošní téma nabídlo opravdu mnoho možností, jak experimentovat a přítomné fotografy zaujmout.

Naprosto nepřehlédnutelný byl například herec Jared Leto (51). Ten se totiž navlékl do kostýmu Lagerfeldovy milované a světově zřejmě nejznámější kočky Choupette. Zpočátku nikdo nevěděl, kdo se v kostýmu kočky vlastně skrývá, identitu odhalil až sám Jared, když si sundal kočičí hlavu a ukázal se. V kostýmu kočky však herec dlouho nezůstal, v průběhu večera se převlékl do celo-černého kompletu skládajícího se z dlouhého pláště, poloprůhledné halenky, skládané sukně a černých kalhot, čímž Jared vzdal hold německému módnímu návrháři.

Donatella ukázala hubený pas

Akci si nenechala ujít ani těhotná zpěvačka Rihanna (35), která dorazila ve společnosti partnera ASAP Rockyho (34). Jakožto poslední pár večera, který se prošel po schodech Met, vzdali svými oděvy jemný hold Karlu Lagerfeldovi. Rihanna na sobě měla během příchodu například obrovský hnědý kožich z kolekce Fendi podzim/zima 1997, kde Karl působil jakožto kreativní ředitel. Na koberci se převlékla a oblékla dramatickou bílou róbu od Maisona Valentina s dlouhou vlečkou. Připomínala tak šlehačku na dortu. Rocky se svým vzhledem zase inspiroval Lagerfeldem a jeho oděvem na přehlídce Chanel v roce 2004.

Jako každý rok i letos se po schodech Met prošla i módní návrhářka Donatella Versace, která oblékla růžové přiléhavé šaty s korzetovým topem, který odhaloval její velmi štíhlou figuru. Těžko se věří tomu, že bude za dva roky Donatelle již sedmdesát let. Návrhářka s sebou na událost vzala i herečku Anne Hathaway (40), kterou i oblékala. Anne na sobě měla světlé šaty z tvídového materiálu, který byl tak typický pro Karla Lagerfelda a Chanel jako takový.

Cardi B byla perfektní

Jednu z nejlepších rób večera vynesla rapperka Cardi B (30). Strukturované plesové šaty od značky Chenpeng Studio měly na sukních obrovské rozety připomínající ikonické chanelovské kamélie. Vršek připomínal košilový top s kravatou, což byl častý look zesnulého Lagerfelda. Toto byla trefná a perfektní pocta německému návrháři.

Na Met Gala nechyběla ani reality star Kim Kardashian (42). Ta sice oblékla šaty s perlami, které jsou typické pro Chanel, ale spíše než luxusně vypadal celý look levně. Kromě toho připomínal scénu, kde Kim před lety fotila nahé snímky pro Playboy a na sobě měla jen perlové náhrdelníky. Tento outfit se jí zkrátka příliš nepovedl, určitě si s tím mohla vyhrát lépe.

Na další módní kreace se podívejte v galerii.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy