Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Megaúspěšné Devadesátky a Případy 1. oddělení se propojí, naznačují tvůrci

Případy 1. oddělení vs. Devadesátky: Seriály se propojí
Zdroj: Se souhlasem Česká televize
+ Dalších 12 fotografií
Jak to bude?

Česká televize dnes zahajuje premiérovou řadu Případů prvního oddělení, seriálu, který si u diváků svým zpracováním reálných případů získal velkou oblibu. Jeho tvůrčí tým je v podstatě stejný jako u veleúspěšného seriálu Devadesátky, který běžel v první polovině roku. Stejné jsou i některé postavy. Nabízí se tedy otázka, zda se seriály nedočkají nějakého propojení. Odpovědi na podobné otázky nám poskytli tvůrci seriálu na tiskové konferenci pro novináře.


Jedním z režisérů nových Případů je Peter Bebjak, který měl na starosti právě Devadesátky. Tam se řešily hlavně nejznámější zločiny devadesátých let a točily se hlavně kolem tehdejších mafiánských bossů jako Mrázek, Jonák či Běla. Tady jde sice o případy mnohem novější, nicméně vyšetřovatelský tým se příliš nezměnil, až na jednu ženu. Barbora Bočková, která ztvární kriminalistku Adélu Čulíkovou, se redakci eXtra.cz v nedávném rozhovoru svěřila, že se s rolí sžila, avšak občas si musela od scénáře oddychnout.

"Musím říct, že jsem si musela udělat určitý odstup. Tím, že jsou to reálné příběhy, tak si od toho musí člověk občas poodejít a vydýchat to. Takže ten proces toho učení jsem měla tímto celkem prodloužený," řekla.

Skvělé propojení

Sám scenárista Jan Malinda původně nebyl příliš nadšený, že si Josef Mareš vypůjčil jeho postavy do seriálu Devadesátky: "Vzniknul prequel (dílo, zachycující události před původně vzniklým seriálem, pozn. red.) a kreativní producent Michal Reitler měl hroznou radost z toho, že se vůbec něco podobného v Česku podařilo. Tak jsme se bavili při pokračování té trojky a já jsem zachytil poznámku, že by bylo hezké, kdyby se to ještě propletlo nazpátek," řekl Malinda na novinářské projekci, kde byla i redakce eXtra.cz.

"Registroval jsem to, věděl jsem o tom, ale nevěděl jsem jak. Ale najednou, ke konci, když jsme si vyměňovali scénáře, tak koukám, že v námětu tam tu linku vidím, a říkám si, že je to skvěle vymyšlený," řekl Malinda na adresu svého kolegy Mareše, který se nakonec propojení s Devadesátkami ujal.

Co ale scenáristé a kreativci neprozradili, bylo, kterého případu by se mělo ono propojení týkat. Bude tak zajímavé sledovat, zda si jej diváci všimnou a jak na něj budou reagovat. Jedno však je jisté - od nové řady kriminálky mají jen to nejvyšší očekávání.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy