Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Matěj Hádek o seriálu Oktopus: Když režíruje Jan Pachl, není o čem přemýšlet, říká herec

Kryštof Hádek v seriálu Oktopus.
Zdroj: Se souhlasem ČT
+ Další 2 fotografie
ROZHOVOR

Kryštof Hádek (41) řeší odložené případy v seriálu Oktopus. Přestože si již zahrál v několika detektivkách, poprvé se objevil v pozici vyšetřovatele. Na to, jestli roli přijme, má prý vliv celá řada faktorů. Zde ale vůbec neváhal, jelikož do režisérského křesla usedl Jan Pachl, se kterým nedávno natočil Volhu. Nebylo tak o čem přemýšlet, prozradil herec redakci eXtra.cz v rozhovoru poskytnutém Českou televizí.

Herec Kryštof Hádek si v novém seriálu zahrál šéfa jednotky Oktopus, Alexeje Schwarze. Vždy stojí za svými lidmi a je schopen jim zajistit nemožné. Aktivně se zapojuje do vyšetřování a jeho doménou jsou výslechy podezřelých. Lehce tak doplňuje hlavní dvojici vyšetřovatelů, Miroslava Krobota (71) a Mariku Šoposkou (33).

Prototyp moderního manažera

Hádkova postava je prototyp moderního manažera, pro kterého je práce koníčkem a rád obráží světová kriminalistická sympozia. "Plukovník Schwarz je sběratel posedlý policejními nášivkami a bundami. Má celkem slušnou kolekci nejrůznějších kousků z celého světa. A když už se tedy z kanceláře do terénu vydá, vezme si na sebe pokaždé jinou bundu. Diváci tak mohou tipovat, v kolika jazycích se v seriálu na mém oblečení objeví nápis policie," popisuje redakci eXtra.cz poznávací znamení své postavy herec.

Jako šéf se Schwarz ke svým zaměstnancům prý chová s úctou. "Zásadní otázkou je, jestli by se do hodnosti plukovníka vůbec dostal, kdyby kapitán Dítě nebyl suspendovaný," prozradil Hádek s tím, že staršího seriálového podřízeného ovšem velmi respektuje. "Obdivuje na něm, jak dokáže pracovat se svou intuicí. Nic nezmění ani to, když přijímá kapitánku Fáberovou. Má s nimi čistě pracovní vztah, který je formální a nic ho nenarušuje. A myslím, že se všichni tři skvěle doplňují," vysvětlil.

Hádek: Potřebuji se v textu najít

Na to, jestli roli Hádek přijme, má prý vždy vliv celá řada faktorů. "V první řadě je to určitě scénář, potřebuji se v textu najít. Pak také obsazení dalších rolí a vůbec složení celého tvůrčího týmu. S režisérem a scenáristou Honzou Pachlem jsem už před Oktopusem natočil Volhu, takže v tomto případě jsem vlastně vůbec neváhal," prozradil herec.

Ačkoli má Kryštof Hádek ve své filmografii poměrně hodně záznamů, roli jako má v Oktopusu si ještě nestřihl. "Detektivku už jsem točil, ale myslím si, že je to moje první role vyšetřovatele. V seriálu Clona jsem hrál fotografa, kterého vlastně k vyšetřování zločinů jen přizvali. Ve Vzteklině jsem byl virologem. Ale nikdy jsem nebyl policajtem," řekl Hádek, který má doma Českého lva za snímek Kobry a užovky, kde se právě například objevil v poloze na druhé straně zákona, jak se mu děje častěji.

Kdy dávají seriál Oktopus?

Třetí díl seriálu Oktopus, ve kterém náhodný odběr DNA pomůže otevřít dvanáct let starý případ dívky přejeté vlakem, odvysílá ČT v pondělí 11. září ve 20:10.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy