Trendy tagy Extra Host (pořad) Čauky lidi Hubnete s nami Výměna manželek 2021

Nejnovější kauzy

MasterChef Radek Kašpárek: O budoucím vítězi a jací jsou doopravdy Forejt a Punčochář

Zdroj: TV Nova archiv
+ Další 2 fotografie
masterchef
Ostravský michelinský kuchař Radek Kašpárek (39) sám popisuje svou kuchyni jako tvrdou, přímou a férovou. Stejně tak vypadá i menu v jeho restauraci Field, kterou prezentuje jako návrat ke kořenům. Vystudoval Střední školu společného stravování v Ostravě. Absolvoval stáž v hotelu Swissotel the Bosphorus. Několik let pracoval v hotelu Savoy a v hotelu Aria jako zástupce šéfkuchaře restaurace Coda. Působil také jako lektor kurzů školy vaření.

- Proč jste kývnul na výzvu stát se porotcem MasterChef?

Protože to pro mě byla výzva nová. Mám za sebou už nějaké zkušenosti z pořadů o vaření, ale měl jsem pět let pauzu, ve které jsem se věnoval otevření své restaurace. Ve chvíli, kdy jsem přemýšlel, co dál, samozřejmě kromě své restaurace, přišla tahle nabídka.

Dlouho jsem přemýšlel nad tím, zda tu nabídku přijmout. O tom, zda ji přijmu, jsem se bavil i se svými kolegy.

- Kdo vás nakonec nejvíce podpořil?

Kolegové i rodina.

- A jak hodnotíte výběr svých kolegů?

Myslím, že jsme si sedli skvěle. Každý z nás může do soutěže přinést něco jiného. A hlavně jsme povahově tři naprosto odlišní porotci. Já jsem takový ten přímý a přísnější.

- A prozradíte další charaktery porotců?

Honza je takový náš táta, když to řeknu jednoduše (smích). Už má nadhled a je to velice rozumný kluk, který je strašně férový. Za sebe můžu říct, že si ho nesmírně vážím.

To samé platí i u Přemka. Je to mladý kluk, nesmírně ambiciózní a má toho ještě strašně moc před sebou.

-Jaké jídlo vaří Radek Kašpárek nejraději?

Doma určitě českou kuchyni.

- Jaká surovina je vaše nejoblíbenější?

Morek!

- Proč právě ten?

Protože má svoji specifickou chuť. Spousta lidí ho zapomíná v kuchyni používat. My ve Fieldu připravujeme také telecí brzlík, telecí mozeček nebo telecí hlavu – tyhle zapomenuté suroviny, které nejsou luxusní jako například lanýže, mušle svatého Jakuba a podobně.

Baví mě z obyčejných surovin dělat skvělé jídlo.

- Co by podle vás měl umět budoucí MasterChef?

Kromě toho, že by měl skvěle připravovat maso, měl by mít přehled i o vegetariánské kuchyni a také o cukrárně. Měl by mít také pořádnou dávku pokory, aby k tomuto řemeslu přistupoval správným způsobem.

Související články

Další články