Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Masopustní horoskop na Tučný čtvrtek: Berany bude honit mlsná, Raci by měli dát pozor na alkohol

Masopustní průvod.
Zdroj: Pixabay
HOROSKOP

Tučný čtvrtek je tradičně vrcholem celého masopustu. Pořádají se zabijačky a veselice a lidé hodují, pijí, debužírují... Zkrátka si dobře užívají. Říká se, že kdo se v tento den dobře nají, bude pak silný a zdravý po celý rok. Zda tomu chcete věřit, či ne, je jen na vás. V každém případě se ovšem můžete podívat do našeho horoskopu, co vám radí na tento den hvězdy.

Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

K masopustu patří dobré jídlo a pití, a tak se nebojte dopřát si jej do sytosti. Uvařte v tento den pro svou rodinu dobré jídlo a usedněte společně ke stolu. Uvidíte, jak si tento společný čas užijete.

Ryby (21. 2. - 20. 3.)

Ve vašem případě v tento svátek platí, že jíst se má do polosyta, pít do polopita, a tak se toho držte. To ovšem neznamená, že byste se měli vyhýbat všem masopustním specialitám. Naopak vše s chutí ochutnejte.

Beran (21. 3. - 20. 4.)

Hvězdy prozrazují, že vás na Tučný čtvrtek honí mlsná a vy nevíte, co si dát dřív. Jen pozor, abyste to nepřehnali. Zítra by vám to dal žaludek pěkně znát. Takže všeho s mírou, a to se týká i alkoholu. Nebo jste už zapomněli na "suchej únor"?

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Říká se, že láska prochází žaludkem, a tak se té své věnujte a zajděte si se svým partnerem na dobrou večeři. Restaurace na Tučný čtvrtek nabízejí různá masopustní menu, a tak si dejte nějakou zabijačkovou specialitu a nezapomeňte na koblihu.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Tučný čtvrtek vás láká jít ven a bavit se, takže klidně běžte. Ozvěte se přátelům, které jste delší dobu neviděli, a běžte někam na zabijačkové hody. Nevyčítejte si, když to pak spláchnete pár sklenicemi piva.

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Říká se, že hlad je převlečená žízeň. Tím ovšem není myšlen alkohol, a tak si dejte pozor, abyste to s ním na Tučný čtvrtek nepřehnali. Před pitím se doporučuje jíst něco mastného, a tak si dopřejte škvarky a jiné zabijačkové dobroty.

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Myslete na to, že Tučný čtvrtek není jen věcí jídla, ale také dobré společnosti, takže co pozvat pár přátel na večeři? Upečte třeba bůček či vepřová kolena a nezapomeňte ani na sladkou tečku v podobě klasického velikonočního a masopustního cukroví, boží milosti.

Panna (23. 8. - 22. 9.)

Na Tučný čtvrtek se nemá šetřit sádlem a omastkem, a tak si nevyčítejte, když si dáte k večeři místo salátu pořádný nášup. Takový pečený bůček či výpečky se zelím a bramborovým knedlíkem nejíte každý den, a tak směle využijte příležitosti!

Váhy (23. 9. - 23. 10.)

Využijte Tučný čtvrtek k setkání s přáteli a vyrazte společně na místní zabijačkové hody. Ochutnejte všechno, co hrdlo ráčí, a zapijte to tuplákem piva. Tento den si to můžete dovolit, a tak se zbytečně neupejpejte.

Štír (24. 10. - 22. 11.)

Tučný čtvrtek byste měli strávit v rodinném kruhu. Uvařte si dobrou večeři a zapojte do toho všechny členy domácnosti. Uvidíte, jak se pobavíte. Kupte třeba vepřovou hlavu a zkuste domácí tradiční huspeninu. Nezapomeňte ani na sladké koláče, které k masopustu patří.

Střelec (23. 11. - 21. 12.)

Pořádné porce a mastná jídla na Tučný čtvrtek mají přinést zdraví a sílu na celý další rok a u vás to letos platí dvojnásob. Určitě se tedy neupejpejte a dopřejte si několikachodové menu masopustních specialit. Není každý den posvícení, a tak na nic nečekejte a pusťte se do zabijačkového guláše!

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

Láká vás masopustní hodování, ale bojíte se o svou linii. Vykašlete se na to a s chutí se pusťte do jídla! Přece nemusíte sníst hned zrovna celý bůček a kilo škvarků. Takový vepřový ovar s křenem a jablkem je také skvělá nabídka a událost.

Pokud chcete vědět víc, přečtěte si váš měsíční horoskop ➔

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy