Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Masér strčil klientce prst, kam neměl. Za zneužití šesti žen si odsedí téměř šest let

Masáž uvolní vaši mysl i tělo.
Zdroj: pixabay
Soud

Pět a půl roku vězení. Takový trest dostal podle informací iDnes masér z Náchoda od krajského soudu v Hradci Králové. Muž údajně přiměl šest svých klientek k sexuálnímu styku přičemž měl zneužít své funkce. Masér si ale trvá na svém a dle svých slov se ničeho nedopustil. Ženy se proti němu prý spikly.

Náchod v roce 2019 šokovala zpráva, kdy řada žen obvinila tamního maséra ze sexuálního obtěžování. Případ se dostal až před soud v Hradci Králové, který podle informací portálu iDnes muže odsoudil k pěti letům a šesti měsícům vězení. Obžalovaný se podle soudu čtyřikrát dopustil sexuálního nátlaku na své klientky, přičemž ve dvou případech způsobil těžkou újmu na zdraví. Dvě ženy měl navíc znásilnit.

"Za to se odsuzuje k úhrnnému nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání pěti roků a šesti měsíců. Pro výkon tohoto trestu se zařazuje do věznice s ostrahou. Obžalovanému se dále ukládá trest zákazu činnosti spočívající v zákazu výkonu masérské, rekondiční a regenerační služby jako osoba samostatně výdělečně činná i jako závislá osoba, a to na dobu pěti let," uvádí soud ve spisu, přičemž rozsudek není pravomocný.

Strčil klientce prst do konečníku

"V masérské provozovně, zneužívaje svého postavení člověka poskytujícího masérské, rekondiční a regenerační služby a zneužívající s tím související vliv a důvěry klientky, v průběhu masáže sdělil, že má žena křivou kostrč a že ví, jak ji narovnat, byť není fyzioterapeut. Přiměl ji, aby si klekla na lehátko na všechny čtyři končetiny, náhle jí stáhl kalhotky, zasunul jí prst do konečníku, kde s ním pohyboval. Přestože se bránila a řekla mu, aby toho nechal, on nereagoval a přesvědčoval ji, že je to nutné, a to vše za účelem sexuálního uspokojení,“ stojí ve spisu.

To ale nebyl ani zdaleka jediný případ, kdy masér zneužil své pravomoci. Jedna z žen u soudu uvedla, že muži nevzdorovala, protože se bála, že ho rozzuří. Jiná klientka vypověděla, že ji masér vášnivě líbal a následně ji začal orálně uspokojovat poté, co jí stáhl kalhotky. Poškozené ženy se shodly, že se cítily poníženy a sexuálně zenužity.

Prý se ženy domluvily

Přestože soud dal i na slova znalkyně z oboru zdravotnictví, která masérovo jednání odsoudila, muž si trvá na svém a hájí se, že neudělal nic špatného. "Bohužel těchto šest žen, to jsou všechno psychiatrické pacientky, s fobiemi a bájnou lhavostí. Domluvily se proti mně, vůči tomu se těžko brání. Jedna z těch žen, co mě udala na policii, ke mně i pak dál po obvinění chodila včetně její maminky a švagrové. Jak mám dokázat, že se to nestalo? Pomalu se smiřuju s tím, že půjdu do vězení," řekl odsouzený pro MF DNES.


Související články

Další články

Nejnovější kauzy