Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Margot Robbie roli Barbie zdědila: Měla ji hrát korpulentní komička Amy Schumer

Roli Margot Robbie měla původně mít Amy Schumer.
Zdroj: Paramount Pictures / STX Entertainment / koláž eXtra.cz
+ Dalších 7 fotografií
ODHALENÍ

Do kin přichází snímek Barbie, který nás zavede do růžového bezstarostného světa dokonalých panenek. Herečka Margot Robbie (32) vypadá, že se pro tuto roli narodila. Málokdo by si dokázal představit, že právě do této role byla původně obsazena poněkud korpulentnější komička Amy Schumer (42). Ta se zprvu podílela i na scénáři, z projektu však musela odstoupit kvůli časové tísni. Jak později ovšem odhalil magazín The Hollywood Reporter, vše bylo ještě trochu jinak.

Dlouho očekávaný film Barbie s nádhernou Margot Robbie v hlavní roli má za sebou slavnostní premiéru. Práce na projektu však začala již téměř před deseti lety a původně byla do této titulní role obsazena komička Amy Schumer, která byla zároveň spoluautorkou scénáře. V březnu 2017 ale Schumer náhle oznámila, že projekt opouští.

"Bohužel se už nemohu filmu Barbie věnovat kvůli konfliktům v rozvrhu," potvrdila tehdy herečka magazínu The Hollywood Reporter v prohlášení. "Ten film je tak slibný a Sony a Mattel byly skvělými partnery. Jsem smutná, ale těším se, až Barbie uvidím na velkém plátně."

Schumer: To jste si spletli holku!

Později se ovšem ukázalo, že to bylo jinak a spíše než konflikty v rozvrhu měla Schumer konflikt s tvůrci od studia Sony Pictures. "Rozhodně to nechtěli dělat tak, jak jsem chtěla, a to byl jediný způsob, jakým jsem měla zájem to dělat," řekla v pozdějším rozhovoru pro The Hollywood Reporter.

V původní verzi měla být Barbie vyhozena z Barbielandu, protože není dost dokonalá. Schumer ji prý napsala jako ambiciózní vynálezkyni a studio požadovalo, aby jejím vynálezem byly vysoké lodičky z želé. Mělo jí to prý být jasné, když jí na oslavu studio dalo pár lodiček Manolo Blahniks. "Představa, že právě tohle musí chtít každá žena – právě tady jsem si řekla: 'To jste si spletli holku'," postěžovala si Schumer.

Originální verze nebyla feministická a cool

Nyní před premiérou k tomu v show Watch What Happens Live with Andy Cohen objasnila, že původní verze nebyla feministická a cool. Dodala ale, že na tu současnou od studia Warner Bros. pod taktovkou režisérky Grety Gerwig, která za sebou již má díla s ženskou tematikou jako Ladybird nebo Malé ženy, se moc těší. "Nemohu se dočkat, až ten film uvidím, vypadá úžasně. Myslím, že jsem řekla, že za mým tehdejším odchodem byly konflikty v rozvrhu. Ve skutečnosti tam byly tvůrčí neshody. Ale nyní za tím stojí nový tým a vypadá to, že je to velmi feministické a cool."

Podle traileru je Barbie v novém snímku z Barbielandu nikoli vyhozena, ale sama odejde poté, co si začne uvědomovat samu sebe a svou podstatu. Jako Ken se vedle ní představí Zlatým glóbem oceněný Ryan Gosling a v dalších rolích například Emma MacKey nebo Dua Lipa.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy