Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Marek Ztracený v Edenu: Tři vyprodané večery po sobě a pak přestávka, zpěvák se chce věnovat rodině

Marek Ztracený se chystá na vyprodaný Eden tři večery po sobě
Zdroj: Renata Bušková/eXtra.cz, Profimedia.cz / koláž eXtra.cz
+ Dalších 6 fotografií
ztracený v edenu

Prvním z trojice koncertů dnes začíná velkolepá show Marka Ztraceného v pražském Edenu. Zpěvákovi se podařilo něco nevídaného – třikrát po době vyprodat největší využívaný stadion v Česku. Po opakovaném úspěchu s plnou O2 arénou v minulých letech se tak chystá pokořit další metu. O svém vztahu s fanoušky a o tom, jak moc ho těší jejich přízeň, která neustala ani během covidových omezení, mluvil hitmaker před pár měsíci v pořadu Extra Host.

První koncert za hodinu, druhý za 120 minut a třetí za týden. Řeč je o rychlosti, s jakou se loni na podzim zaprášilo po vstupenkách na Marka Ztraceného v Edenu. Dnešní, páteční koncert, byl přitom vyprodaný jako poslední – přesto se uskuteční ze všech nejdříve. Další se odehrají hned v oba následující víkendové dny – 17. a 18. června.

Fenomenální zdar ale bere zpěvák zodpovědně. „Tenhle úspěch je díky mým fanouškům. Těm to teď musím vrátit se vším všudy a musí dostat to, co si zaslouží,“ řekl Ztracený během příprav na první z koncertů TV Nova. Zájem fanoušku na rezervačních portálech byl tak obrovský, že systém stránek místy kolaboval.

Ohlášení pauzy způsobilo fanouškům šok​

V dubnovém rozhovoru pro eXtra.cz Ztracený rovněž zavzpomínal i na doby, které živému hraní příliš nepřály: „Kdykoli se to (covidová opatření) trochu uvolnilo, tak jsme hráli. My jsme třeba odehráli halovou tour, což bylo nemyslitelné. Tenkrát se hrálo pro padesát, sto lidí. A my jsme hráli O2 arény pro 16 tisíc lidí dva dny za sebou. A asi pár dní potom se to zase zavřelo. My jsme tím propluli docela dobře.“

Vítěz ankety Český slavík před časem své věrné fanoušky ale šokoval. A to když oznámil, že právě koncerty v Edenu budou posledními před plánovanou delší přestávkou. Už dříve totiž zpěvák oznámil na sociálních sítích hudební pauzu, která se může protáhnout i na několik let.

Měli byste vědět, že tento koncert bude na několik let naším posledním veřejným vystoupením, a nejen proto do toho dáme úplně všechno,“ vyrazil Marek svým příznivcům dech nečekaným rozhodnutím.

Po dlouhém napínání fanoušků a jejich divokých spekulacích o pravém důvodu pauzy pak Ztracený svůj plán vysvětlil v rozhovoru pro Forbes: „Po čtrnácti letech, kdy jsem měl každý den naplánovaný od rána do noci, chci zažít, jaké to je být spontánní a nic neplánovat.

Jediné, co vím, že na sobě chci pracovat. Fyzicky, psychicky, chtěl bych se naučit líp anglicky nebo španělsky, číst a hlavně být s rodinou,“ dodal zpěvák, na jehož vystoupení se právě v těchto dnech těší desítky tisíc lidí.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy