Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Lucie Křížková znovu na trní: Její manžel musel opět do soudní síně

Krásný pár.
Zdroj: Se souhlasem L. Křížková
soud

Bývalá Miss a moderátorka Lucie Křížková (37) musí už deset měsíců trávit bez svého manžela Davida Křížka (49). Ten sedí ve vězení za vytunelování Metropolitního spořitelního družstva. A nyní mu hrozilo dalších až deset let vězení za další dva úvěry. Nakonec však dostal u soudu, o kterém informovaly Hospodářské noviny, jen symbolický trest.

Trable manžela moderátorky a bývalé Miss Lucie Křížkové nekončí. David Křížek se musel minulý týden dostavit k dalšímu soudu. Už deset měsíců si přitom odpykává tříapůlletý trest vězení za vytunelování Metropolitního spořitelního družstva. Tentokrát přitom podle informací Hospodářských novin mělo jít až o pětkrát větší škodu než v minulém případě.

Tehdy měl Křížek podvodně vylákat osmadvacetimilionový úvěr. Nyní stanul před soudem kvůli dalším dvěma úvěrům za celkem 124 milionů korun. Za to mu hrozilo až 10 let vězení.

David Křížek: Neuvěřitelná naivita

Nakonec si však mohl Křížek i jeho žena oddechnout, trest dostal totiž jen symbolický. Soudkyně mu prodloužila dobu, po kterou nesmí vést žádnou firmu, ze sedmi na deset let. „Ochrana společnosti bude nejlépe provedena tím způsobem, že ve své nezměrné důvěřivosti už nikomu nesedne na lep a nenechá se opět někde ustanovit (do orgánů firmy),“ uvedla soudkyně.

Podle ní byl Křížek extrémně naivní. „Z těch odčerpaných úvěrů nic nezískal. Byl v postavení aktivního bílého koně, naprosto neuvěřitelně důvěřoval lidem, kteří ho k trestné činnosti zneužili,“ dodala.

„Prostě jsem jen podepsal papíry, které mi dali. Měl jsem pak založit účet a bylo mi sděleno, že bude načerpán úvěr,“ hájil se Křížek, jak se do šlamastiky dostal.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy