Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Lucie Borhyová a její začátky na Nově: Domů jsem se vracela s pláčem, brala jsem to osobně

+ Dalších 11 fotografií

Lucie Borhyová patří bezesporu k nejoblíbenějším tvářím TV Nova. Den co den se objevuje na televizních obrazovkách a informuje o dění u nás i ve světě. V rozhovoru pro eXtra.cz promluvila o svých těžkých začátcích. Vzpomíná si, že zpočátku si tragické zprávy brala velmi k srdci a bylo to pro ni psychicky náročné. Domů dokonce jezdila s pláčem. 

Lucie Borhyová je jednou z ikonických tváří TV Nova. Společně s Reyem Korantengem usedají den co den za moderátorský pult Televizních novin a informují o novinkách u nás i ve světě. Začátky byly pro krásnou moderátorku velmi náročné a bojovala s psychikou. Zprávy si připouštěla příliš k tělu a domů odjížděla s pláčem.


"Já jsem si to brala strašně k srdci. Já jsem ty zprávy strašně prožívala a byla jsem z toho tak špatná, že jsem odjížděla z práce a brečela jsem. Potom jsem si uvědomila, že se od těch zpráv musím oprostit a nemůžu být součástí každé rodiny a každý máme ten život a osud daný. Nebylo možné, abych si ty zprávy brala takhle osobně. Potom jsem se od toho oprostila a udělala jsem dobře," vysvětluje kráska.

Před prvním vysíláním bojovala Borhyová s trémou

Před svým úplně prvním vysíláním pociťovala nesmírnou nervozitu. "Byla tam velká tréma, velká. Tak velká, že jsem si myslela, že nepromluvím. Byla jsem neskutečně nervózní. Začínala jsem strašně mladá, to v tu dobu nebylo moderní. Dělali si ze mě legraci, že bych mohla být napsána v Guinnessově knize rekordů jako nejmladší moderátorka. Nechtěla jsem zklamat lidi, co ve mě dávali důvěru, a bylo to pro mě šílené," přiznává.


K práci na Nově se dostala úplnou náhodou. "Studovala jsem vyšší odbornou školu publicistiky a potřebovala jsem razítko do indexu a praxi. Nejdříve mi říkali, že mě nevezmou, ale když jsem odcházela, tak na mě zavolali, ať tam nechám životopis. Poté se mi ozvali, že by mě nakonec přijali," vzpomíná se smíchem.

To, že by někdy měla usednout vedle někoho jiného, než je sympatický Rey, si nedokáže ani představit. "Nedokážu si představit, že bych moderovala s někým jiným. Do těch Televizních novin ke mně pasuje ten Rey a nikoho jiného si tam nedovedu představit. My máme spolu tu výhodu, že jsme se nikdy nepohádali a fungujeme v souladu. Nikdy jsme neměli ponorku, a to jsme spolu dlouho," zakončuje.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy