Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Libercem otřásl výbuch v třípatrovém domě: Nejméně deset zraněných!

V Liberci hořelo ve třípatrovém domě.
Zdroj: HZS Libereckého kraje
Výbuch

Hasiči po výbuchu likvidují požár třípatrového domu na okraji Liberce v Kateřinkách. Na místě je několik zraněných. U jednoho jsou vážná, má popáleniny. Vrtulník ho transportuje do pražské nemocnice na Vinohradech, řekl dnes ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Požár po výbuchu byl hasičům nahlášen kolem 7:30. „Výbuch je zatím nespecifikovaný. Zachránili jsme čtyři osoby, ostatní lidé se evakuovali a dostali z domu ještě před naším příjezdem,“ řekl krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda. K záchraně lidí hasiči použili nastavovací žebřík a vyváděcí masky.

Nejméně deset zraněných

Při požáru těžké zranění utrpěla jedna žena, s popáleninami ji záchranáři vrtulníkem přepravili do specializovaného centra v pražských Vinohradech. „Další pacient se nadýchal (kouře) a má středně těžký úraz,“ řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Záchranáři ho převezli do liberecké nemocnice společně s dalšími třemi lidmi, mezi nimi byly i děti. „Jednalo se především o nadýchání (zplodin),“ dodal Georgiev. Další tři lehce zraněné osoby včetně dětí zdravotníci převezli k dalšímu vyšetření do nemocnice v Jablonci. „Poslední dva pacienty jsme ošetřili na místě, převoz do nemocnice odmítli,“ dodal Georgiev. Na místě měli podle něj osm vozidel, kromě zásahových sanit a lékařského vozu i přepravní sanity.

Požár se podařilo dostat zasahujícím hasičům pod kontrolu zhruba 20 minut po jejich příjezdu. „Nyní probíhají práce na dohašování ohnisek požáru,“ dodal Sucharda. Teprve poté se podle něj začne s vyšetřováním příčiny požáru ve spolupráci s policií.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy