Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Levné letenky z Prahy – kam poletíte do 10 000 Kč?

Levné letenky z Prahy – kam poletíte do 10 000 Kč?
Zdroj: Shutterstock
dovolená

Hledáte dovolenou plnou dobrodružství, ale zároveň chcete šetřit? Pak jste na správném místě! Díky nabídce levných letů z Prahy můžete pomocí cestovní kanceláře TUI.cz objevovat úchvatná místa po celém světě za skvělé ceny. Stačí si vybrat tu pravou destinaci a vydejte se na nezapomenutelnou dovolenou. Pojďme se společně podívat, kam si v roce 2024 můžete zaletět do 10 000 Kč.

Last minute dovolená na Mallorce – architektura, moře i skvělé jídlo

Mallorca je ostrov plný slunce a pláží, který láká ročně tisíce turistů. Nyní máte možnost zažít její kouzlo za skvělou cenu i vy. A to díky nabídce last minute dovolených na TUI.cz. Vychutnejte si tyrkysové moře, které je ideální pro osvěžující koupání a relaxaci na pláži.

Prozkoumejte malebná městečka s úzkými uličkami a historickými památkami, jako je například starobylá katedrála v Palma de Mallorca. Katedrála v Palmě (známá jako La Seu) je nejnavštěvovanější ze všech atrakcí Palma de Mallorca. Je to opravdu ohromující orientační bod s výhledem na moře. Ohromí vás zde masivní sloupy podpírající klenuté stropy katedrály, ale také obří rozetové okno, které je mimo jiné jedno z největších oken z barevného skla na světě. I když katedrála není celá středověká, okouzlí vás obrovská, svérázná trnová koruna nad oltářem, kterou vytesal donkichotský architekt Antoni Gaudí. Ta je zcela unikátní, a hlavně v rozporu s tradičními prvky katedrály – přesně tak, jak to Gaudí měl rád.

Ochutnejte místní speciality, jako je slavná paella nebo čerstvé mořské plody, v tradičních restauracích s výhledem na moře. Ať už jste milovníkem dobrodružství, historie, gastronomie nebo jednoduše relaxace na pláži, Mallorca má co nabídnout každému.

Pokud vás láká spíš příroda, vítr a moře vytvořily na Mallorce neuvěřitelné skalní útvary a útesy, které můžete obdivovat. Jedním z nejunikátnějších je útvar Es Pontas. Tento 65metrový přírodní skalní oblouk v moři se nachází poblíž Cala Santanyi v jihovýchodní části ostrova a zaručeně stojí za vaši pozornost.

Na Mallorcu se ale rozhodně vyplatí cestovat na poslední chvíli. TUI.cz nabízí levné letenky z Prahy na Mallorcu, takže můžete tuto jedinečnou destinaci objevovat za bezkonkurenční ceny. Tak neváhejte a vydejte se na Mallorcu, kde vás čeká nezapomenutelná dovolená plná zážitků a relaxace! Stačí jen do vyhledávače napsat „dovolená Mallorca“ a je to.

Dovolená Bulharsko – objevte kouzlo Balkánu

Bulharsko láká milovníky slunce a moře po celý rok. S levnými letenkami z Prahy máte i vy na dosah jednu z nejlepších dovolených za rozumnou cenu.

Bulharsko je skutečně magickou zemí, která vás uchvátí nádhernou přírodou, staletými tradicemi a bohatou historií. Bulharská města, letoviska, vesnice a příroda umožňují návštěvníkům ponořit se do balkánské kultury a života zdejších obyvatel. Bez ohledu na to, jaký typ dobrodružství preferujte, Bulharsko nabízí vše od divokých, zalesněných horských pásem posetých odlehlými vesnicemi, přes okouzlující magické kláštery, až po pulzující moderní města a dlouhé písečné pláže, které objímají pobřeží Černého moře.

Bulharsko má také dlouhou tradici náboženského umění. Proto, ať už se vydáte kamkoli, nemůžete si nevšimnout krásných nadčasových ikon, které se objevují na každém kroku. Najdete zde ty nejpůsobivější obrazy svatých, často zasazené do pozlaceného dřeva, které jsou známé jako ikonostas, ale také starší kostely postavené během osmanské okupace. Ty můžete poznat podle nenápadného vzhledu.

I bulharské hory a lesy stojí za povšimnutí. Na své si zde přijdou turisté, horolezci a každý, kdo se zajímá o divokou přírodu. Najdete zde skutečně rozsáhlý systém turistických stezek a chat, takže si krajinu a divokou přírodu můžete vychutnat naplno.

No a pokud do Bulharska cestujete za mořem, zklamaní také nebudete. Pláže u Černého moře jsou nesmírně oblíbené, ať už zahraničními turisty nebo lokálními rekreanty. Dlouhé, profesionálně udržované písečné pláže se mnohdy vyrovnají i některým z nejoblíbenějších středomořských destinací. Lze si tak zde plně odpočinout nebo vyzkoušet vodní sporty. Navíc, velká města na pobřeží, jako třeba Varna a Burgas, mají atraktivní pláže jen pár minut od rušného centra města. Neunikne vám tak ani zábava a noční život.

Pokud vás Bulharsko láká, rozhodně pro vás bude dobrou zprávou to, že nyní si můžete přes TUI koupit levné letenky z Prahy přímo do bulharských letovisek. Zadáte do vyhledávání „dovolená Bulharsko“, najdete vhodné datum a rezort a vaše dovolená last minute může začít.

Last minute dovolená v Chorvatsku – moře na dosah ruky

Chorvatsko je oblíbenou destinací Čechů již po několik desetiletí. I sem si můžete s TUI zaletět opravdu levně. Nádherné pláže a skryté zátoky, malebná městečka a ohromující scenérie – Chorvatsko má vše, co byste si mohli přát pro dokonalou letní dovolenou.

Města, jako Hvar, Split, Dubrovník nebo Pula jsou od Prahy vzdáleny pouhou hodinu a půl letu. Díky tomu je cestování bezproblémové a snadné i s dětmi. Samozřejmě, i když do Chorvatska vyrazíte se skupinou přátel, stále trumfuje ostatní destinace minimálně pokud jde o dobu cestování, takže se můžete dostat na pláž o něco rychleji.

Nezapomenutelná dovolená za dostupnou cenu

Nabídka levných letů z Prahy, které nabízí známá cestovní kancelář TUI, vám nyní otevírá dveře do světa dobrodružství a relaxace. Bez ohledu na to, zda toužíte po plážích nebo po poznávání evropských klenotů, najdete zde vždy něco, co splní vaše přání za cenu, která nezatíží váš rozpočet. Do 10 000 Kč si můžete bezstarostně zaletět na Mallorcu, do Bulharska, ale také třeba do Itálie, Chorvatska, nebo do Černé Hory. Takže neváhejte a vyberte si svou ideální dovolenou ještě dnes!

Související články

Další články

Nejnovější kauzy