Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Lejla Abbasová o šikaně v dětství: Trefovali se do mě šutrem, vzpomíná

Lejla Abbasová v pořadu Na kafeečko.
Zdroj: Lifee.cz/ talkshow Na kafeečko
+ Další 2 fotografie
ROZHOVOR

Lejla Abbasová (41) v pořadu Na kafeečko zavzpomínala na těžké chvíle v dětství, kdy byla na škole těžce šikanována. Děti se do ní trefovaly šutrem a učitelka musela kreslit čáru, za kterou k ní nikdo nemohl. 

Lejla Abbasová byla hostem talkshow Na kafeečko na webu Lifee.cz, ve které slavné ženy se silným osudem zpovídá herečka a moderátorka Miluše Bittnerová. Lejla zavzpomínala na nepříjemné chvíle, které zažívala na škole, když ji děti šikanovaly kvůli vzhledu, a přiznala, že první třída byl pro ni ten největší náraz. Redakce eXtra.cz přináší nejemotivnější pasáže rozhovoru.

Moderátorka a tanečnice si uvědomila, že kdyby se jí na některé věci novináři neptali, tak jich spoustu zapomene. "Tím, že se mě neustále na to někdo ptá, tak si vzpomínám, ale zase na to konto se dostávám hlouběji do vzpomínek a začala jsem si kdysi dávno vybavovat i průšvihy. Věci, které jsem zakopala, protože jsem na ně fakt nechtěla myslet. Ale tehdy se děly v dobré víře, že mi je pomáháno.

Lejla to na škole neměla ze začátku vůbec lehké. "Mám pocit, že nejhorší byla asi první třída, to byl největší náraz," zavzpomínala Lejla v pořadu Na kafeečko. "Měli jsme paní učitelku, takovou starší paní, která nějak nevěděla, co se mnou nebo s tím, že mě tam děti fakt šikanovaly. A ona mi chtěla pomoct," dodala.

Lejla už v té době uměla uměla číst a psát, jenže ji paní učitelka vzala do první lavice, čímž ji odtáhla od ostatních dětí.

Děti se do ní trefovaly šutrem

Z vyprávění Lejly vyplývá, že nejhorší byly chvíle během přestávek. "Když jsme během velké přestávky chodili ven na hřiště nebo na takový plácek u školy, kde mě ty děti fakt jako prudily, byly na mě nepříjemné, ona je chtěla ode mě odtáhnout, takže na zem nakreslila čáru."

Paní učitelka v dobré víře myslela, že tím malou dívenku ochrání od spolužáků. "Já jsem byla za tou čárou a děti nesměly jít za mnou, aby mi jako neubližovaly. Takže jsem byla celou tu první třídu, pořád to vidím, takový černej oukropek za čárou. A jediná „práce“ těch šikanérů byla to, kdo se do mě trefí šutrem. Tak, aby to ta učitelka neviděla. A tohle třeba byla věc, kterou jsem si nepamatovala a vzpomněla jsem si fakt až po letech, když se mě na to ptali novináři," dodala Abbasová.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy