Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Legendární seriál Dallas slaví 45 let od premiéry: Takhle šel čas s oblíbenými herci

Takhle se změnily hvězdy seriálu Dallas.
Zdroj: profimedia, koláž eXtra.cz
+ Dalších 14 fotografií
Jak šel čas

Americký seriál Dallas se neodmyslitelně zapsal do srdcí mnoha diváků. V Česku se vysílal od roku 1992 do roku 1997. Od té doby uplynula spousta let a řada herců prošla výraznou proměnou. Jak informoval portál NY Times, někteří už nejsou mezi námi.

Seriál Dallas byl ve své době velmi populární. V zahraničí se vysílal od sedmdesátých let do začátku devadesátek a v České republice to bylo v průběhu devadesátých let. Fanoušci si ho zamilovali nejen pro sympatické postavy, ale i díky poutavému ději.

V neděli 2. dubna 2023 je to již pětačtyřicet let od uvedení vůbec prvního dílu tohoto kultovního seriálu.

Správňák Bobby Ewing z Dallasu: Patrick Duffy

Bobby Ewing byl ztělesněním všech správných hodnot. Jeho představitel Patrick Duffy pak byl idolem mnoha žen po celém světě. Po skončení Dallasu se mu podařilo navázat úspěšným sitcomem Krok za krokem, kde hrál hlavní roli Franka Lamberta. V Duffyho soukromém životě ale došlo ke smutné události. Jeho manželka Carlyn Rosser, s níž byl 46 let, zemřela v roce 2017 na rakovinu. Nedávno ovšem začal dvaasedmdesátiletý Duffy randit s herečkou Lindou Purl, známou ze sitcomu Happy Days. A zdá se, že je herec po těžkém období znovu šťastný. „Je to nový začátek. Tehdy to bylo perfektní a teď je to zase perfektní,“ prohlásil o svém novém vztahu. Láska zjevně kvete v každém věku.

Pamela Ewingová z Dallasu: Victoria Principal

Pam Ewing byla manželkou Bobbyho Ewinga. V seriálu ji ztvárnila Victoria Principal (72), která se po tragickém konci Pam stala kosmetickou magnátkou. Její produkty péče o pleť jsou známé a používají je ženy po celém světě. Nejspíš i díky jejím výrobkům by Victorii Principal nikdo netipoval její skutečný věk. Díky svému podnikání je Victoria po skončení seriálu nejviditelnější ze všech herců. V současnosti žije na ranči v Kalifornii, kde zachraňuje opuštěná zvířata a odkud také řídí své impérium. Z původního obsazení je rovněž jediná, která se v roce 2012 nevrátila při comebacku Dallasu na televizní obrazovky.

Padouch J.R. Ewing z Dallasu: Larry Hagman

Legendární „Džejár“ Ewing. Padouch, který se nesmazatelně zapsal do televizní historie. Ačkoli se J.R. stačil v seriálu dvakrát rozvést, jeho představitel Larry Hagman strávil celý život se švédskou herečkou Maj Axelsson. Tu si vzal v roce 1954 a spolu byli až do jeho smrti. Hagman byl po většinu života těžký alkoholik a způsobil si cirhózu jater. Musel proto podstoupit jejich transplantaci, která mu zachránila život. Později se jako J.R. vrátil v nových sezónách Dallasu, zatímco podstupoval léčbu rakoviny jícnu. V jeho boji mu přitom podle něj nejvíce pomohla marihuana. To ovšem nebyla jediná droga, které Larry holdoval. Osudnou se mu stala až akutní leukémie, na kterou zemřel v roce 2012 ve svých 81 letech, jak tehdy informoval NY Times. Málo se ví, že Hagman byl mazaný obchodník a tak trochu vyděrač. Byl to on, kdo přesvědčil Patricka Duffyho, aby se do seriálu vrátil, když se Dallasu bez Bobbyho nedařilo. Stejně tak odmítl pokračovat v roli J.R., když chtěli producenti vyhodit jeho seriálovou manželku Lindu Gray.

Sue Ellen z Dallasu: Linda Gray

Manželka J.R. se nakonec vypracovala až na šéfku celého Ewing Oil. Linda Gray (81) byla za své ztvárnění Sue Ellen nominována na cenu Emmy i Zlatý glóbus. Poté, co Dallas opustil televizní obrazovky, pokračovala dál ve své filmové a televizní kariéře. Žádná z jejích rolí už ovšem nebyla tak výrazná jako postava Sue Ellen. Linda byla 21 let vdaná za grafického designéra Eda Thrashera, se kterým se rozvedla v roce 1983. Měli spolu dvě děti, Jeffa a Kehly. Jeff ovšem 20. listopadu 2020 podlehl rakovině, měsíc po Lindiných osmdesátých narozeninách. V současné době je možné vidět Lindu především na divadelních prknech nebo na výletních lodích, kde jako hostující celebrita vypráví pasažérům historky ze svého života a kariéry.

Blonďatá Lucy Ewingová: Charlene Tilton

Lucy Ewing byla neteří Bobbyho a J.R. a podobně jako všichni ostatní prošla v seriálu mnoha zvraty. Její představitelka Charlene Tilton (63) se v Dallasu poprvé objevila, když jí bylo sedmnáct let. Její první manželství s country zpěvákem Johnnym Leem trvalo pouze dva roky. Z něj má jedinou dceru Cherish Lee. Protože nikdy nepoznala svého otce, o to víc se během natáčení Dallasu sblížila s Larrym Hagmanem. Toho brala jako náhradního otce a po celý život pak zůstali blízkými přáteli. Pouhých 150 cm vysoká herečka je nyní ambasadorkou neziskové organizace Actors for Autism, která umožňuje lidem s autismem uplatnit se v zábavním průmyslu.

Kromě výše zmíněných si v legendárním seriálu Dallas zahráli třeba i Priscilla Presley, Brad Pitt nebo John Beck, jak píše ČSFD.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy