Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Krvavý útok v Německu: V rychlovlaku ICE pobodal muž cestující

Rychlovlak ICE.
Zdroj: profimedia
drama ve vlaku

V německém rychlovlaku ICE z Řezna do Norimberka pobodal dnes muž cestující, policie ho na místě zatkla. Neupřesněný počet lidí podle policie utrpěl zranění. Provoz na trati je přerušen, souprava byla odstavena v bavorské obci Seubersdorf, uvedla agentura DPA s odvoláním na místní média.

Policie v Horní Falci sdělila, že dnes v 9:00 dostala zprávu o "útoku v ICE na cestující" a že krátce nato byl zatčen muž. "Jsou zranění. Kolik jich je, není ještě jasné," řekl stanici Bayerischer Rundfunk (BR) policejní mluvčí a dodal, že nemá žádné bližší informace k dotčeným osobám. Nebezpečí již podle něj ale pominulo.

Mluvčí Červeného kříže následně stanici BR řekl, že při incidentu byli těžce zraněni tři lidé. Podle zdroje z bezpečnostních složek, na nějž se odkazuje agentura DPA, není žádná z obětí v ohrožení života.

Pozadí útoku

Bulvární deník Bild v souvislosti s pravděpodobným útočníkem píše o 27letém muži arabského původu, který vykazoval známky psychických problémů a ve vlaku volal o pomoc. Vyšetřovatelé podle listu zatím nepracují s terorismem jako možným motivem útoku.

Mluvčí železničního dopravce Deutsche Bahn (DB) řekl, že trať mezi Řeznem a Norimberkem je od zhruba 9:00 mimo provoz a vlaky jsou odkláněny na jiné trasy. Kdy bude provoz obnoven, není podle DB zatím jasné. Z odstavené soupravy bylo podle hasičů evakuováno na 200 lidí.

Spolkový ministr vnitra a bývalý bavorský premiér Horst Seehofer řekl, že pozadí útoku dosud není známo. Ujistil však občany, že nebezpečí již nehrozí.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy