Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Krvavé finále MasterChefa: Smůla se přilepí na Petru a už se jí nepustí

+ Další 2 fotografie

Letošní MasterChef již zná své finalisty, přesněji řečeno tři finalistky, které v poslední kuchařské výzvě zabojují o pohádkovou výhru a titul MasterChefa. Finále na TV Nova bude velmi dramatické pro violoncellistku Petru, která se v důsledku velké nervozity škaredě pořeže a poté dokonce vylije jednu z nezbytných surovin na přípravu pokrmu. "Moment, kdy jsem začala být zoufalá, nastal ve chvíli, kdy se krvácení nedařilo zastavit," vzpomíná pro eXtra.cz Petra na finálový večer.

Jak vzpomínáte na MasterChefa?

Na MasterChefa vzpomínám jako na adrenalinovou horskou dráhu a miluju to! Byla to jízda plná úžasných zážitků.

Začátek finálového večera jste zvládla. Jaký jste měla pocit?

Byla jsem nervózní úměrně tomu, jak velký večer nás čekal. Začátek vaření jsem si podle mě rozběhla skvěle a cítila jsem se v tom relativně pevně.

Pak ale přišel moment, kdy jste se nepěkně pořezala...

Ano, během přípravy masa u hlavního chodu jsem si v podstatě podřízla nehtové lůžko. A to tak, že hodně. To byl moment, který mě doopravdy znervóznil. Velmi mě to bolelo a z mé reakce i z toho krvácení bylo evidentní, že je rána hluboká. I přes okamžité ošetření na místě se nedařilo krvácení dostat pod kontrolu.

Hádám, že vás říznutí muselo v tak důležitý moment velmi rozptýlit..

Moment, kdy jsem začala být zoufalá, nastal ve chvíli, kdy se krvácení nedařilo zastavit. Pamatuju si, že jsem se na chvilku zastavila u lednice plné misek s ledem a ruku začala chladit. Na chvíli mi hlavou probleskla myšlenka: "Každý normální člověk by řekl, že jede na šití, Petro, tak neblázni a ukonči to." V tu chvíli jsem sama se sebou bojovala, protože se prostě nevzdávám - nikdy, ale tohle byla moje hrana.

Myslím, že Pavel Berky v publiku tuhle situaci zaznamenal, došlo mu, co se mi tam honí hlavou, a vyvolal takovou podporu od publika, že jsem prostě nemohla skončit!

Přesto jste se s výzvou dokázala popasovat...

Večer jsem dokončila i s rozseklým lůžkem. Podle lékaře si rána zasloužila poctivé dva stehy. Jsem violoncellistka a takové zranění na prstu levé ruky mě samozřejmě na chvíli vyřadilo z provozu, ale říkala jsem si, že "než se vdám…" známe to, ale to jsem ještě nevěděla, co mi osud chystá.

Jak se vám dařilo po skončení kulinářské show?

Nějakou dobu po skončení soutěže MasterChef jsem upadla s tácem v natažených rukách a velmi špatně si zlomila tuku v lokti - právě na levé ruce, která ovládá hmatník. To byl moment, kdy mi došlo, že musím zpomalit. Měla jsem hodně času k přemýšlení a chtěla bych poděkovat všem lékařům a rehabilitačním sestřičkám a mé úžasné fyzioterapeutce - bez nich bych si na violoncello už asi nezahrála a to by mě upřímně bolelo. Poctivě cvičíme a rehabilitujeme do teď a já jsem šťastná, že mám takové lidi v životě. Škoda, že jsme se nemohli potkat za jiných podmínek.

Nepříjemných úrazů jste tak měla v poslední době víc než dost...

Bojím se něco takového vyslovit, ale doufám, že s takovými zraněními mám na nějakou dobu snad vystaráno. Avšak člověku zas a znovu dojde, co je priorita.

Vídáte se se soutěžícími z MasterChefa?

Ano, se soutěžícími se vídáme dál i po soutěži. S některými méně i podle toho, kdo kde bydlí, ale s některými jsem v pravidelném kontaktu a užíváme si naše nadšení pro dobré jídlo na společných večeřích.

Předpokládám, že jste stále vášnivou kuchařkou...

Vařit určitě budu dál. Je to můj nejmilejší koníček. MasterChef mě neuvěřitelně posunul nejen v gastro sféře, ale díky soutěži jsem o sobě hodně věcí zjistila i jako o člověku. Byla to úžasná zkušenost po všech stránkách.

Co byste udělala jinak?

Dívat se na sebe v televizi mi upřímně moc nejde, ale aspoň ta má jídla jsou hezká. Ne, to je nadsázka. Upřímně mě překvapilo, jak jsem z kamer byla občas nervózní a taková "vyšponovaná" a vystresovaná - v běžném životě jsem spíš pohodářka, ale v televizi tedy tak asi úplně nepůsobím.

Jinak bych neudělala nic. Já takhle nepřemýšlím. Jsem vděčná za tu příležitost a myslím, že vše je tak, jak má být.

Podaří se Petře vyhrát i přes nepřízeň osudu? To sledujte dnes ve 20.20 na Nově.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy