Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Žena narkobarona Guzmána zná rozsudek: Emma Coronel Aispuro míří na tři roky za mříže

Narkobaron Guzmán a jeho manželka Emma.
Zdroj: Profimedia, koláž eXtra.cz
Narkobaron

Američanka Emma Coronel Aispuro (32) byla odsouzena ke třem letům vězení, jak informoval web BBC. Manželka tehdejšího mexického narkobarona Joaquína Guzmána (64) měla podle soudu spolupracovat s drogovým kartelem Sinaloa, k čemuž se také přiznala. Za Guzmána se Emma provdala, když jí bylo sotva sedmnáct let.

Americký soud uložil v úterý 30. listopadu tříletý trest vězení Emmě Coronel Aispuro. Ta je manželkou někdejšího mexického narkobarona Joaquína Guzmána, který je známý i jako El Chapo (Prcek, pozn. red.). Informaci přinesl web BBC.

„Jsem tady před vámi, abych požádala o odpuštění,“ uvedla před soudem Emma, která svých činů litovala. Přiznala například, že doručovala vzkazy, které její manžel posílal z mexického vězení dalším členům kartelu Sinaloa. Ten se zaměřuje převážně na pašování drog, organizovaný zločin a praní špinavých peněz.

Skrze tuto komunikaci připravil kartel Guzmánův úspěšný útěk z vězení v roce 2015. Nyní je však zase zpět a odpykává si v USA doživotní trest.

Odmítla status spolupracujícího svědka

Emma Coronel Aispuro byla zadržena letos v únoru a v červnu se přiznala ke třem hlavním bodům obvinění, a to k účasti na pašování drog, obchodování s konkrétním pašerákem drog ze zahraničí a také pašování peněz. Zároveň ale odmítla status spolupracujícího svědka, jelikož se bála odvety na jejích dětech.

S Joaquínem Guzmánem má dvojčata Emali a Maríu. Bývalá královna krásy si vzala o dvaatřicet let staršího muže v roce 2007. V té době jí bylo čerstvých sedmnáct let.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy