Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kráska z Panny a netvor: Zdena Studenková zastavila čas, její věk by jí nikdo nehádal

Herečka Zdena Studenková.
Zdroj: profimedia, Filmové studio Barrandov, koláž eXtra.cz
+ Dalších 9 fotografií
pohádka

Strašidelná pohádka Panna a netvor z dílny Juraje Herze patří mezi klenoty československé tvorby. Do hlavních rolí tehdy režisér obsadil tanečně nadaného Vlastimila Harapese a krásnou Zdenu Studenkovou (68). Slovenská hvězda za tu dobu ušla velkou cestu. Nyní ji fanoušci mohou vídat i v oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, jak informovala TV Nova.

Zdena Studenková patří mezi nejpopulárnější herečky na Slovensku, ale oblíbená je i u nás. Českým divákům se zapsala do srdce mimo jiné rolí krásné dívky z lehce hororové pohádky Panna a netvor, která na ČSFD získala 78 %. Snímek z roku 1978, ke kterému složil hudbu Petr Hapka, si můžete připomenout již dnes odpoledne na České televizi.

Diváci blond krásku znají ale i díky nesmrtelné komedii S tebou mě baví svět (1982), ve které Studenkova ztvárnila Gábinu Bednářovou, zpěvačku a manželku herce Pavla Nového. Kromě toho jsme ji mohli vidět například ve filmech Manžel na hodinu, Anděl s ďáblem v těle nebo v seriálech První republika či Terapie.

Od konce ledna je také novou posilou v nekončícím seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Ztvárňuje zde maminku zdrcenou ztrátou syna, jež se rozhodne vzít takzvanou spravedlnost do svých rukou. „Do Kamenice přijíždím jako Lívia. Je to žena silná a sebevědomá, přesto v současné chvíli s ohledem na to, co se jí přihodilo, zlomená. Doprovází ji její mladší syn - lékař, který je poslední osobou, která jí v životě zůstala. Vzhledem k prožitému traumatu je Lívia psychicky nestabilní, vznětlivá a neustále podrážděná. Herecky se tedy jedná o vděčnou postavu,“ představila Studenková svou roli pro TV Nova.

Dvě svatby Zdeny Studenkové

Studenková byla vdaná dvakrát. Jejím prvním manželem byl spolužák z vysoké školy Ivan Kostroň. Z druhého manželství s režisérem Stanislavem Parnickým vzešla dcera Simona. Po 14 letech však manželství skončilo rozvodem.
Nynějším partnerem herečky je o sedmnáct let mladší dirigent Branislav Kostka. Pár se poznal při práci na muzikálu Pokrevní bratři. Podle obou to byla láska na první pohled. Velmi si rozumíme při sdílení pozitivních zážitků. Milujeme muziku, chodíme rádi na koncerty, do kina, jezdíme spolu na dovolené, a přitom všem se chytneme za ruku ve stejný okamžik, abychom ho spolu prožili. Máme stejně citlivé duše,“ pronesla herečka v rozhovoru pro iDnes.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy