Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Královská rodina na balkoně Buckinghamského paláce: Harry se hned po obřadu vypařil

Princ Harry nedostal pozvánku na rodinné focení na balkoně.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 14 fotografií
Korunovace

Korunovaný král Karel III. se společně s královnou chotí Camillou a dalšími členy královské rodiny objevil na balkóně Buckinghamského paláce. Tam už ale nebyl princ Harry, který má dlouhodobé spory se svou rodinou, a ani princ Andrew, kterému byly v roce 2019 odejmuty tituly za nařčení ze sexuálního obtěžování. Redakce eXtra.cz je na místě a sleduje aktuální dění.

Objevit se na balkoně Buckinghamského paláce je tradice. A jinak tomu nebylo ani po korunovaci krále Karla III. Pozvaní členové královské rodiny z balkonu sledovali obřad zvaný Trooping the Color.

Kromě krále Karla III. a královny chotě Camilly se na balkoně objevili také princ William s Kate a jejich tři děti, princ Edward, vévodkyně Sophie a princezna Anne, jak píše web USA Today.

Balkon bez Harryho a Andrewa

Kdo ale na balkoně chyběl, to byl princ Andrew, kterému byly v roce 2019 sebrány tituly, jelikož byl nařčen ze sexuálního obtěžování. Na balkoně se neobjevil ani syn krále Karla III., princ Harry, jenž má s královskou rodinou dlouhodobé spory a momentálně žije s Meghan Markle a svými dvěma dětmi v Americe.

Na korunovaci se sice objevil, ale seděl až ve třetí řadě vedle sestřenic s jejich manželi. Ani Harry, ani Andrew nedostali žádnou formální roli na obřadu, jelikož nejsou aktivními členy královské rodiny. Očekává se, že se Harry hned po obřadu vrátí zpět do Ameriky, kde bude oslavovat čtvrté narozeniny syna Archieho, jak píše Forbes. Každopádně hned po obřadu zmizel jak pára nad hrncem.

Redakce eXtra.cz je na místě a sleduje aktuální dění.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy