Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kovy zveřejnil emotivní video: V Oslu mi nadávali, v Paříži mě poplivali a v Praze mám strach

Majo měl krátký románek s českým youtuberem Kovym.
Zdroj: Se souhlasem kovy_gameballcz
+ Další 4 fotografie
stále ve střehu

Jeden z nejúspěšnějších českých youtuberů Karel Kovář, známý pod přezdívkou Kovy (26), patří k veřejně známým osobnostem, které otevřeně mluví o své sexuální orientaci. V nejnovějším videu zveřejněném na jeho YouTube kanále se vyjádřil k brutální vraždě dvou gayů před bratislavským barem Tepláreň a svěřil se s vlastními zážitky ze svých cest po Rusku a Norsku. 

Video plné emocí

Oblíbený youtuber Kovy, vlastním jménem Karel Kovář, učinil rozhodnutí, že je na čase nechat diváky nahlédnout do LGBTQI komunity. "Dnes to nebudou žádný fancy střihy, podkladová hudba a veselý prostřihy. Chtěl bych naopak mluvit o svých současných pocitech," sdělil úvodem svého nového videa oblíbený český youtuber, který se rozhodl s followery sdílet vlastní postřehy a zkušenosti, které by s nimi za jiných okolností možná vůbec nesdílel.

S Kovym, který se netají tím, že je gay, samozřejmě velmi otřásl nedávný incident, ke kterému došlo na Slovensku. Devatenáctiletý mladík zavraždil dva muže ve věku 23 a 27 let před bratislavským barem Tepláreň, kde se scházela místní LGBTQI komunita.

"Jeden z důvodů. proč to ve mně vyvolalo tak silný pocity, je to, že jsem cestoval hodně po světě a optikou člověka, kterej se nebál žít otevřeně takovej, jakej je, jsem vnímal to, že ve světě je to jinak," řekl youtuber, který si ze svých cest odvezl pár více než znepokojivých zážitků.

Zážitky z cest

"Byl jsem v Rusku, odkud jsem si odvezl šílenej zážitek, protože jsem si otevřel Tinder s tím, že se tu s někým sekám a bude to fajn, a vůbec mi nedošlo, jak je to nebezpečný," uvedl Kovář. "V Rusku je běžný, že lidi jako já jsou na seznamkách lovený. Můžou vás unýst a může vám jít o holý život," dodal a prozradil, že navzdory riziku, kterého si byl vědom, si schůzku domluvil.

"Ten kluk byl na začátku úplně vyděšenej a popisoval mi, co se tam vlastně všechno děje, a když vám to najednou někdo říká a vy vidíte, jaká je realita člověka, kterej je jako vy v jiný zemi, tak na to dlouho a možná už nikdy nemůžete přestat myslet," posteskl si youtuber, který během svých cest po světě zavítal i do Íránu, kde je homosexuální orientace trestána smrtí.

Křik a nadávky

Se svými sledujícími se rozhodl podělit i o negativní zkušenost, kterou si odvezl z dovolené v Norsku. "K incidentu došlo v Oslu. Měl jsem norského přítele, takže jsem létal do Osla a on za mnou do Prahy," začal s vyprávěním. "Den předtím, než jsem odlétal, jsme měli perfektní večer a šli jsme si koupit nějaký sladkosti, chtěli jsme se pak dívat na Netflix," pokračoval s tím, že na nákup vyrazili do místní samoobsluhy.

Kovy se svým partnerem neměl na veřejnosti žádný fyzický kontakt, venku byla tma a v obchodě byl kromě nich ještě prodavač a další zákazník, který byl pod vlivem alkoholu. "Týpek najednou praštil rukou do pultu a začal strašně řvát úplně hrozný nadávky v norštině, kterým jsem lehce rozuměl, ale až zpětně mi bylo vysvětleno, že to jsou asi ty nejhorší věci, který můžete na někoho křičet," šokoval svou historkou.

Youtuberův přítel chtěl tehdy prý volat policii, Kovy ho ale zadržel, že se agresor vykřičí a odejde. "V té chvíli vůbec netušíte, co se může stát, jestli vytáhne nějakou zbraň, nebo se chce jenom vyřvat, ale nikdo vám v té situaci nepomůže. Prodavač je skrčenej za pultem, vy jste tam dva a nevíte, co budete dělat," svěřil se fanouškům s myšlenkami, které se mu v té chvíly honily hlavou. "Je to extrémně nepříjemná věc, která se vám může stát," dodal a přiznal, že je to zážitek, který se na člověku dlouhodobě podepíše a po němž se objeví silné pocity strachu a nedůvěry k okolí.

Několika nepříjemnými zážitky prý prošel i v Paříži, ve městě, kde byste homofobní reakce snad ani nečekali. "Vzpomínám si, že jsme s mým současným přítelem šli po ulici a plivli na nás nějací týpci na koloběžce," řekl a dodal, že ani ve své rodné zemi se necítí vzdy zcela komfortně.

Strach na veřejnosti

"I když se mi tady u nás nikdy nic nestalo, stejně když se na ulici držíte za ruce, neustále myslíte na to, že to může být nějaké riziko. Neustále skenujete okolí, jestli kolem nejsou nějaký divný typy lidí, pouštíte se, pak se zase chytáte, což je něco, co si asi spousta lidí ani neumí představit," nechal nahlédnout do života párů s jinou než heterosexuální orientací.

Vzhledem k vlastním zkušenostem ze zemí, kde je homosexualita potírána a trestně stíhána, není divu, že nedávná dvojnásobná vražda na Slovensku, která následně skončila sebevraždou samotného pachatele, Koviho naprosto rozhodila. Tím spíš, že se událost a samotná slovenská LGBTQI komunity nedočkala zastání ze strany tamních politiků.

„Mám pocit, že jsme zaspali v období druhé světové války, kdy se homosexuálové zavírali do koncentračních táborů… Teď se střílejí,“ uvedla ostře Andrea M., členka výše zmiňované komunity v rozhovoru uvedeném na serveru seznamzpravy.cz.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy