Trendy
válka na Ukrajině Olympiáda v Paříži Petr Pavel kauza Kramný

Kouč nároďáku Radim Rulík všem kritikům vytřel zrak: Jeho nepopulární nominace dovedla Česko ke zlatu

Hokejový kouč Radim Rulík všem kritikům vytřel zrak
Zdroj: Profimedia/koláž eXtra
Předchozí Další
+ Dalších 27 fotografií
Zadostiučinění

Radim Rulík (58) přivedl hokejový národní tým po dlouhých čtrnácti letech k vytouženému zlatu. Aby dosáhl takového úspěchu, musel učinit kroky, které se mnohým hokejovým fanouškům krajně nelíbily. Hlavní kouč ale stál pevně za svou cestou a udělal jedině dobře, protože i díky tomu může celé Česko zažívat nekončící hokejovou horečku. 

Když 5. května večer oznámil trenér Radim Rulík nominaci na mistrovství světa v ČR, někteří fanoušci byli rozhořčeni. Nejvíc je nadzvedla ze židle absence posil z NHL Tomáše Noska, Radima Zohorny, Filipa Zadiny a především napraveného potížisty Jakuba Vrány, který mohl zažít comeback snů.

Špatnou náladu před ostře sledovanou sportovní akcí umocňovala i neúspěšná příprava na Českých hokejových hrách, kde Češi prohráli všechna tři utkání. Když následně hlavní kouč představil na tiskové konferenci svou nominaci, obratem se strhla lavina kritiky.

Nejhorší nominace

Tehdy fanoušci hojně psali na sociálních sítích, že domácí šampionát skončí pro český národní tým fiaskem. "Nejhorší nominace za posledních několik let," zněl jeden z komentářů pod příspěvkem na Instagramu. "Budeme rádi za postup ze skupiny," přidal se další znechucený fanda. Mezi všemi národními pesimisty momentálně vyčnívá komentář od uživatele Vaška. "Teď všichni kritizujete, a až vyhrajeme zlato, pak budete říkat, že jste to celou dobu věděli, že vyhrajeme. Kouč to udělal tak, jak uznal za vhodný... Je asi pravda, že Vrána si to zasloužil víc než někdo z nominace, ale už to tak je a už s tím nic neuděláme. Musíme teď jen doufat a věřit," uvedl.

Hadamczik Rulíkovi věřil

Trenér Radim Rulík i celý realizační tým měl ale oporu v prezidentovi svazu Aloisi Hadamczikovi, který v minulosti také několik let vedl národní tým jako kouč. „Věřím tomu, že trenéři měli volnou ruku. A že vědí, koho brali a co budou hrát. Chceme pro českou zemi a českého diváka, který je famózní, takový výkon, abychom byli spokojení,“ uvedl Hadamczik, jak uvádí web iSport.

Video: Podívejte se na záběry ze Staroměstského náměstí během finále MS

Zlatá odpověď kritikům

Samotný šampionát ukázal, jak měl Rulík ve své volbě skvělý odhad a šťastnou ruku. Během průběhu šampionátu sestavu nároďáku doplnili ještě i další klíčoví hráči Martin Nečas, Pavel Zacha a David Pastrňák, který i bez ideální formy vstřelil zlatý gól a dokončil pro celé Česko úžasnou hokejovou pohádku. Radim Rulík, který si po náloži kritiky za nominaci raději "vypnul internet", se nyní právem může názorům českých internetových expertů od srdce zasmát.

Utajený spor Slávka Boury s Železným. Rande pro LGBT natočil navzdory zákazu ředitele Novy, ten se pak chlubil cizím peřím

Související články

Další články

Nejnovější kauzy