Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Koruna odhalí mrtvou Dianu: Charles ji podváděl i na líbánkách, princezna přiznala nevěru

Princezna Diana zemřela i s Dodim během autonehody v Paříži.
Zdroj: Profimedia
+ Dalších 13 fotografií
TRAGÉDIE

Finální série seriálu Koruna bude zobrazovat poslední okamžiky života princezny Diany a její tragickou smrt. Předcházela jí však léta utrpení po boku prince Charlese, který ji celou dobu podváděl se svou nynější manželkou Camillou a nevěnoval jí pozornost. I princezna tak našla útěchu v cizí náruči, jak roku 1995 přiznala ve skandálním rozhovoru s Martinem Bashirem.

Diana Frances Spencer a princ Charles se poznali roku 1980 poměrně náhodou. Princ se nejprve dvořil její starší sestře. Až když jej odmítla, přesunul svůj zájem na Dianu.

Ačkoli se snažili svůj vztah skrývat, brzy vyšel na veřejnost. Vzápětí, tedy v únoru 1981, přišla také žádost o ruku. Jedenatřicetiletý následník trůnu si bral svou o dvanáct let mladší partnerku 29. července 1981. Jejich svatbu sledoval téměř celý svět a vše se zdálo zalité sluncem, a to snad všem – až na samotnou Dianu a Charlese.

Nemiluji tě, řekl Charles Dianě

Noc před pohádkovou svatbou měl princ Charles zasadit princezně Dianě zdrcující ránu. Před pár lety o tom promluvila Dianina astroložka Penny Thornton, již cituje časopis People. "Jednou z nejvíce šokujících věcí, které mi Diana řekla, bylo, že jí Charles noc před svatbou sdělil, že ji nemiluje. Myslím, že Charles nechtěl jít do svatby s falešným předpokladem. Chtěl si to s ní vyříkat a pro Dianu to bylo zničující," uvedla Thornton a dodala: "V té chvíli nechtěla svatbu absolvovat, přemýšlela o tom, že se jí nezúčastní." Rozjetá show pro celý svět už ale musela pokračovat.

V té době již Diana také bojovala s bulimií. Ta se u ní měla rozvinout poté, co jí Charles vytkl, že je v pase poněkud oplácanější. A rozhodně jí na sebevědomí nepřidával ani fakt, že princ stále udržoval poměr se svou vdanou kamarádkou Camillou Parker Bowles.


Ne dost chytrá

Během svých školních let Diana nikdy nepatřila k těm nejbystřejším žákům. To však doháněla svou snaživostí. I to mělo být jednou z věcí, která prohlubovala propast mezi ní a Charlesem, který byl velice vzdělaný a měl mnoho zájmů. S devatenáctiletou Dianou si zkrátka neměl co říct.

Odlišný byl i jejich názor na to, co by jako manželé měli dělat. Zatímco Diana chtěla trávit co nejvíce času s Charlesem, chodit do společnosti a bavit se, on se chtěl v soukromí věnovat svým koníčkům. To se mělo výrazně projevit již na jejich líbánkách na královské jachtě Britannia, kde strávili několik týdnů plavbou po řeckých ostrovech. Charles si s sebou vzal hromadu knih a potřeby pro malování. Jednou, když pak na palubě lodi maloval, měla mu Diana, když si odskočil od svého díla, plátno i barvy zničit.

Charlesovo malování však nebylo tím, co Dianu opravdu iritovalo. Charles měl být i na líbánkové plavbě denně ve spojení s Camillou, na kterou si, na rozdíl od Diany, vždy čas našel. Pokud neměl denní kontakt, byl podrážděný.

Na líbánkách si Diana také všimla Charlesových manžetových knoflíčků se dvěma propletenými C, o kterých si původně myslela, že jsou od Chanelu. Pak jí ovšem došlo, že propletená C neznamenají ono logo, ale jde o iniciály Charles a Camilla. Což jí Charles i bez okolků potvrdil.

Skandální rozhovor

Roku 1995 Diana způsobila skandál nevídané velikosti. Šla na rozhovor s moderátorem Martinem Bashirem a v něm promluvila otevřeně o svém vztahu s Charlesem a o tom, jaké jsou na ni vyvíjeny tlaky.

Když se Bashir Diany zeptal, zda Camilla "přispěla" k rozpadu manželství, Diana odpověděla: "No, v tomhle manželství jsme byli tři, takže tam bylo trochu těsno." Tato věta ihned obletěla svět.

Diana také potvrdila svůj vztah s bývalým důstojníkem britské kavalerie Jamesem Hewittem. "Ano, zbožňovala jsem ho. Ano, byla jsem do něj zamilovaná," řekla o něm. O Jamesovi Hewittovi dodnes koluje fáma, že by mohl být otcem prince Harryho. Oba to však odmítají s důrazem na to, že se Diana a Hewitt seznámili až po Harryho narození.

V té době již žil pár tři roky odděleně. K oficiálnímu rozvodu došlo v srpnu 1996.

Smrt princezny Diany

V sobotu 30. srpna 1997 se Diana se svým novým partnerem Dodim Al-Fayedem vrátili z dovolené na Sardinii do Paříže. Navštívili hotel Ritz a pozdě v noci nasedli spolu s řidičem Henrim Paulem do auta s cílem, že přejedou do nedalekého Dodiho bytu. Venku na ně však čekali paparazziové na motorkách, kteří je začali neúnavně pronásledovat. Řidič se jim snažil ujet. Některé zdroje uvádějí, že byl pod vlivem alkoholu, což mu jízdu znesnadňovalo. Navíc jel mnohem vyšší rychlostí, než byla na onom místě povolena.


Krátce po půlnoci vjelo auto do tunelu poblíž Place de l'Alma, kde řidič nezvládl rychlou jízdu a narazil do jednoho z pilířů. Dodi Al-Fayed a Henri Paul byli na místě mrtví. Diana ležela pod troskami auta. Byla při vědomí a její zranění se původně nezdála smrtelná. Až po převozu do nemocnice se bohužel ukázalo, že má velmi rozsáhlá vnitřní zranění, jako přemístění srdce v hrudní dutině, a i přes operaci po čtvrté hodině ranní lékaři oznámili její smrt.

Šestá série seriálu Koruna, který Netflix spouští 16. listopadu 2023, má mimo jiné ukazovat právě tragickou nehodu a pohřeb princezny Diany. Představitelka princezny herečka Elizabeth Debicky (33) tak bude ležet v rakvi a hrát mrtvou. Lidem toto zobrazení přijde příliš explicitní. "Je to naprosto zvrácené. Mohou klesnout ještě níž? Proč rovnou nejdou vykopat její hrob? Tyto scény nejsou zábavné, ale ďábelské," řekla deníku Sun Dianina přítelkyně Simone Simmond.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy