Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kordula Stropnická (17) rebeluje proti rodičům: Chce si změnit jméno podle koně

Kordula Stropnická se chce přejmenovat.
Zdroj: Se souhlasem V. Žilková, Herminapress, koláž eXtra.cz
+ Dalších 6 fotografií
Změna jména

V mnohačetné rodině herečky Veroniky Žilkové (61) je pořád živo. Nejen že musí řešit rozvod se svým mužem Martinem Stropnickým, těhotenství a diskutovaný vztah Agáty Hanychové a Jaromíra Soukupa, ale nyní má starosti i s dospívající sedmnáctiletou dcerou Kordulou. Ta si nyní dle pořadu ShowTime usmyslela, že se nechá přejmenovat, a to stejně jako její kůň! 

Dcera herečky Veroniky Žilkové Kordula Stropnická má plán. Hodlá se totiž přejmenovat. „Kordulka má nového koně, který se jmenuje Kornélie a ona je tedy Kordula. Ráda by se jmenovala Kordélie, a proto stále uvažuje i o přejmenování. Oběma se ale říká Kordy,“ prozradila Žilková v pořadu ShowTime.

Kordula se již od pěti let pohybuje v koňském prostředí a se svým koněm Kornélií jezdí na závody. Není tak divu, že má ke koním stejně blízko jako k lidem a vybrala si zrovna toto jméno, podle něhož se chce přejmenovat.

Žilková ji v zálibě podporuje a jezdí s ní i na závody. „Je to krásný, protože to je pro mě úplně nový svět. Musím říct, že mě ti koňáci po roce, co se tady už motám, dobře znají. Zdravíme se a všichni si tady navzájem fandí,“ nechala se slyšet Žilková pro již zmíněný web.

Dostala k narozeninám nového koně

Je to přitom teprve měsíc, co Kordula k narozeninám dostala nového koně. „Kordulce se zranil kůň, takže jsme pořizovali druhého koně. A to je taková investice, že si myslím, že jsem tím spláchla několikery narozeniny,“ prozradila v září Žilková v rozhovoru pro eXtra.cz.

A výběr toho správného koně to zdá se nebyl vůbec jednoduchý. „Celkem jsme obešli zhruba dvanáct koní a musím říct, že je to těžší než vybrat životního partnera. Ten jezdec si musí s koněm rozumět a mít stejný temporytmus,“ doplnila Žilková.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy