Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kopretiny pro zámeckou paní: Praštěná Katka sekla s herectvím, stala se zubařkou

Sylva Julinová v herectví nechtěla pokračovat.
Zdroj: Filmové studio Barrandov
Změna

Snímek Kopretiny pro zámeckou paní měl premiéru v roce 1981. Od té doby uplynuly již 40 let a hlavní představitelka Sylva Julinová (56), která ve snímku ztvárnila patnáctiletou Katku, se dnes věnuje už úplně jiným činnostem. Herectví pověsila na hřebík hned po své titulní roli v již zmiňované komedii a vystudovala lékařskou fakultu.

Většina lidí si jméno Sylva Julinová spojí s filmem Kopretiny pro zámeckou paní, který měl premiéru v Československu v roce 1981. Příběh vypráví o ztřeštěné Katce, která žije se svými rodiči kastelány na hradě Krabonoši. Představa, že Katka stráví celé prázdniny v pokladně hradu, se jí ani trochu nezamlouvá, ale vše se změní příchodem studenta Petra, který má dělat na hradě průvodce. Katka se do něj okamžitě zamiluje a začne dělat vše pro to, aby ho získala.

Vystudovala lékařskou fakultu

Samotná Sylva přitom o herectví nikdy nestála a tato titulní role byla zároveň její poslední. Místo hraní později vystudovala Lékařskou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci a dnes je hlavně známá pod jménem Sylva Matulíková. Ve Zlíně vlastní stomatologickou ordinaci se zaměřením na ortodoncii, má jednu dceru a zdá se, že takto je naprosto spokojená.

Ve filmu Kopretiny pro zámeckou paní se kromě ní objevili například herci Jan Hartl (69), Pavel Kříž (66), Eva Holubová (62), Jiří Růžička ml. (†43), Zdena Hadrbolcová (84) nebo František Husák (†55).

Související články

Další články

Nejnovější kauzy