Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kontroverzní KO pro Vémolu a bučící diváci. Boxerský zápas století s Marpem skončil skandálním výrokem rozhodčího

Karlos Vémola porazil Marpa technickým KO. Bezprostředně po zápase se vydal za svou partnerkou Lelou Ceterovou, se kterou bude nejspíš svůj triumf slavit.
Zdroj: Koláž eXtra.cz/Se svolením Oktagonu a Lely Ceterové
+ Dalších 7 fotografií
Propadák

Měl to být zápas roku, skončilo to ale opačně. Karlos Vémola sice Otakara Marpa Petřinu porazil technickým KO, z ringu odcházel ale za hlasitého bučení téměř celé O2 areny, odkud zápas sledovali i redaktoři eXtra.cz. Divákům se totiž nelíbilo, že rozhodčí zápas ukončil předčasně kvůli domnělé malé aktivitě oblíbeného rappera. 

Zápas, na který fanoušci nejen boxu, ale snad všech bojových sportů čekali dlouhé čtyři roky. Otakar Marpo Petřina a Karlos Terminátor Vémola se konečně střetli v boxerském zápase. A po jejich posledním společném rozhovoru v show Tváří v tvář, který moderoval Ondřej Novotný, bylo zřejmé, že si v ringu tihle dva rozhodně nic neodpustí.

“Karlos bude překvapený. Má mě za chcípáka, ale myslím si, že bude překvapený,” nechal se během rozhovoru slyšet Marpo. Bohužel ale nedostal šanci své schopnosti předvést v plné parádě. V tom mu nezabránil jenom Vémola, který předvedl sice neatraktivní box, ale od první vteřiny byl aktivní a Marpa zasypal jednou “vémolicí” za druhou, ale také rozhodčí, který zápas ve čtvrtém kole předčasně ukončil.

Kontroverzní technické KO pro Vémolu

Ačkoliv byl Vémola v ringu aktivnější a snažil se Marpa knockoutovat, Petřinu se mu ani jednou nepodařilo dostat na kolena. Ten sice schytal desítky ran, podařilo se mu několik přesných direktů také vrátit. I proto byl sám v šoku a po rozhodčím dokonce v první chvíli, po oznámení ukončení zápasu technickým KO pro Vémolu, vystartoval.

Vémola je ale s rozhodnutím rozhodčího spokojený. A to přestože právě tento verdikt způsobil, že téměř celá O2 arena ho z ringu doslova vybučela. “Já vás zdravím. Vím, že bučíte, a věřte mi, já s tím taky nesouhlasím. Marpo je tvrďák. Je to nejtvrdší zpěvák. Je tvrdej jako šutr. Oba jsme tomu zápasu obětovali hodně, ani jeden z nás si nezasloužíme, abyste bučeli. Oba dostaneme zaplaceno,” promluvil k divákům bezprostředně po skončení zápasu Vémola, který všechny vyzval k tomu, aby se na zápas podívali zpětně, protože si pak prý uvědomí, proč musel rozhodčí zápas ukončit předčasně.

Vémolova obhajoba

“Děkuju soupeři. Tohle vítězství je pro mě důležité. Zápas probíhal tak, jak jsme si to představovali. Šlo to podle plánu, až na ten závěr. Nesouhlasím s tím. Ale na druhou stranu, ani jedno kolo nešlo za ním a stejně by to takhle skončilo,” dodal Vémola, který své vítězství věnoval svému dědečkovi a kamarádovi Jardovi, který bojuje v nemocnici o život.

Ačkoliv Marpo odcházel z ringu jako poražený, stal se podle Ondřeje Novotného šampionem lidu. “Mrzí mě to. Nebyl jsem tolik aktivní, ale mám natrénováno. Když ti to takhle někdo sebere, tak tě to mrzí,” řekl bezprostředně po skončení zápasu Marpo, který sice schytal od Vémoly desítky ran, nijak s ním prý ale neotřásly.

Šampion lidu Marpo

“Myslel jsem si, že bude tvrdší. Nebyl jsem otřesený. Chtěl jsem Karlosovi ukázat, že to nebude prdel. Myslím si, že se po mých dělovkách třikrát zamotal. Já jsem se cítil poměrně dobře. Necítil jsem pěstovky. Neotřásl mě,dodal Marpo, který promluvil i k divákům, kterým poděkoval za podporu.

“Vážím si pokory. I kdybych chcípl, tak to neodmávám,” uzavřel Marpo, kterému Novotný poděkoval za fantastický výkon, který se bohužel nezamlouval rozhodčímu. Ten svým rozhodnutím zkazil samozvaný Největší boxerský zápas v historii Československa a proměnil ho v propadák roku. A to k smůle obou zápasníků, kteří do zápasu dali vše.

Podrobně se zápasu budeme věnovat zítra.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy