Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Survivor 2024 - aktuálně

Kolářová chce, aby si neočkovaní platili hospitalizaci sami. Teď je to nefér, říká herečka

Daniela Kolářová o koronaviru: Neočkovaní by si měli platit léčbu sami
Zdroj: Martin Procházka / eXtra.cz
Koronavirus

Přestože v Česku podlehly koronaviru desítky tisíc lidí, existuje stále mnoho lidí bez očkování. Herečka a bývalá politička Daniela Kolářová proto navrhuje, aby si lidé bez vakcíny, kteří skončí s koronavirem v nemocnici, platili hospitalizaci sami. Řekla to v pořadu INTERVIEW na CNN Prima News.

Česko čelí další vlně epidemie koronaviru a postupně se plní i nemocnice. Aktuálně je přes 3700 hospitalizovaných pacientů s covidem, z nichž 855 je ve vážném stavu. Podíl na velkém nárůstu má zejména množství neočkovaných lidí. Aktuálně má kompletní vakcinaci přes 57,8 procenta Čechů, což ale nestačí. Řada lidí tak přichází s názorem, že ti, co skončí s koronavirem v nemocnici a nebudou očkovaní, by si měli léčbu hradit sami.

Stejný názor zastává i herečka Daniela Kolářová, která už podstoupila třetí dávku. "Poslouchám na očkování debaty i na rádiu Plus, kde byl doktor Cyril Höschl a ten to vyjádřil velice pregnantně. Prostě že chápe, že existují někteří odmítači očkování, ale v tom případě, kdyby se jim to přihodilo (hospitalizace, pozn. redakce) a prošli si těžkou variantou covidu, tak by si měli léčbu platit," uvedla bývalá politička v pořadu INTERVIEW na CNN Prima News.

Je to nefér

"Náš zdravotní systém je založený na solidárním principu, kdy všichni přispíváme do zdravotního systému čili máme zaručenou péči, ať tak či onak. To je ale nefér, protože když lidé odmítají být solidární, tak by si měli péči platit sami," myslí si Kolářová.

Podobně to vidí třeba i předseda Mladých praktiků Vojtěch Mucha. "Podle mého názoru by si neočkovaní lidé, kteří kvůli koronaviru skončí v nemocnici, měli alespoň symbolicky hradit část pobytu. Neříkám celý, na to by nikdo neměl, ale jeho malou část," vysvětlil pro eXtra.cz Mucha.

Bartošová brala úspěchy jako samozřejmost, svou slávu ale neustála, tvrdí její první manažer. Showbyznys ji semlel

Související články

Další články

Nejnovější kauzy