Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Klaus po těžkém covidu opět ve společnosti. Bez Livie si vyrazil na premiéru a rozdával polibky

Klaus po těžkém covidu opět ve společnosti. Bez Livie si vyrazil na premiéru a rozdával polibky
Zdroj: koláž eXtra.cz / eXtra.cz/Pavel Dvořák
+ Dalších 17 fotografií
václav klaus

Ačkoli ještě v úterý plnily česká média titulky, že exprezident Václav Klaus (82) bojuje s těžkými následky onemocnění covid-19 a byl dokonce hospitalizován, ve středu večer už bývalá hlava státu zářila po boku největších hvězd na premiéře pokračování pohádky Juraje Jakubiska (†84) Perinbaba a dva světy. Na červeném koberci ho zachytili i fotografové eXtra.cz.

Zotavení z onemocnění koronavirem, které Václav Klaus prodělal už poněkolikáté, tak mělo hodně rychlý průběh. A nutno dodat, že bývalý prezident na sobě žádné známky pochroumaného zdraví znát nedával. Naopak – na premiéře snímku Perinbaba a dva světy ve středu v pražském Slovanském domě rozdával úsměvy a ochotně se fotografoval.

Petr Macinka z Institutu Václava Klause (IVK) navíc v úterý informoval zpravodajský web iDnes.cz o tom, že právě kvůli nemoci se Klaus v sobotu nezúčastní zádušní mše za bývalého ministra zahraničních věcí Karla Schwarzenberga (†85).


Vystoupení bez roušky

„Pan prezident Klaus rodině zesnulého Karla Schwarzenberga zaslal svou osobní kondolenci. Sobotní zádušní mše se nezúčastní, protože se stále ještě zotavuje z covidu, se kterým byl v posledních dnech léčen na Infekční klinice pražské Ústřední vojenské nemocnice,“ uvedl Petr Macinka. Je tak otázkou, zda toto vyjádření stále platí, protože po nemoci nebylo ve středu večer ze strany bývalého prezidenta ani památky. Nutno dodat, že kromě covidu nebylo ani stopy také po choti exprezidenta Livii Klausové (80). Ta na premiéru nedorazila.

Bývalá hlava státu prodělala koronavirus už předloni – tehdy se však Klaus léčil v domácím prostředí bez nadstandardní nebo nemocniční péče. Známý kritik protipandemických opatření vlády se navíc v minulosti opakovaně vyjadřoval v rozporu s postoji českých lékařů a odborníků. Často vystupoval na veřejnosti bez roušky či jiné ochrany obličeje.


Za vystoupení před Obecním domem, kde hovořil několik minut bez roušky, dokonce v říjnu 2020 dostal pokutu 10 tisíc korun od pražské hygieny. Případ postupně doputoval až k Nejvyššímu správnímu soudu, který letos v létě uloženou pokutu definitivně zrušil.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy