Když se jarní cibulka červená

Už jsme si zvykli, že není cibule jako cibule. Červenou cibuli používáme ve studené kuchyni, žlutou smažíme a bílou s oblibou používáme do náplní při pečení nebo ji nakládáme. Avšak jarní cibulku vídáme na pultech obchodů osamocenou. Nově však v obchodech Tesco naleznete, kromě klasické jarní cibulky, také červenou jarní cibulku. Ta je, oproti své kolegyni s bílou cibulkou, sladší a chuťově méně štiplavá. Během růstu je velmi citlivá, a proto se musí používat ty nejšetrnější postupy, takže je téměř v bio kvalitě.
Na první pohled se takřka neliší od klasické jarní cibulky. Její zelené části se skvěle hodí do salátů, nebo místo pažitky na chléb s tvarohem. Díky své jemnější chuti si ji oblíbí i ti, kteří se jindy cibuli vyhýbají. Kromě studené kuchyně ji také můžete využít při nakládání masa, grilování, a dokonce z ní připravit polévku či ji přidat do jarní nádivky. Červená jarní cibulka je k dostání v obchodech Tesco za 12,90 Kč.
Michael je manipulátor, tvrdí Aneta ze Survivoru. Po zradě ho vyškrtla ze svého života
Související články

Těžko přístupný terén nebo zdravotní omezení? Dnes si můžete nakoupit z pohodlí domova kamkoliv po Čechách

Průzkum i data potravinářů mluví jasně - Největšími plýtvači jídla jsou domácnosti na sídlištích!

Zpátky ke grilu! Štěstí přeje připraveným

Na naše stoly neodmyslitelně patří, kde se ale vůbec vzaly? Pravda o ředkvičkách!
