Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kdy se mohou otevřít obchody? Ministr zdravotnictví Arenberger přišel s novým termínem

Petr Arenberger.
Zdroj: extra.cz/Martin Procházka
Otevření obchodů

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (ANO) v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS uvedl, že směřují k tomu, aby se obchody otevřely nejpozději do 3. května. Ve čtvrtek by měla vláda připravit plán na rozvolňování na první polovinu května. 

Ve čtvrtek se má sejít vláda, která projedná další rozvolnění v Česku. „Svolali jsme ji dříve právě proto, abychom měli trochu větší prostor a mohli před víkendem říct, jaký bude vývoj v následujících deseti dnech. Podle toho budeme postupovat,“ řekl Arenberger v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS. Zároveň také dodal, že se stále uvažuje o otevírání obchodů a zatím to vypadá, že by se mohly otevřít nejpozději do 3. května.

Ve čtvrtek by tak měla vláda doladit dlouhodobější plán rozvolňování. „Nechtěli bychom to uspěchat. Určitě uděláme plán na první polovinu května, který má už základní obrysy, co se týče jednotlivých kategorií. Také připravujeme další kroky, které zveřejníme hned, jak získáme všechna konsenzuální stanoviska,“ vysvětlil dále ministr zdravotnictví.

Obnoví se praktická výuka

Už v pondělí vláda představila, jaká další opatření se od pondělí 26. dubna uvolní. Obnoví se praktická výuka na středních školách a v posledních ročnících vysokých škol. Otevřou se také mateřské školy v krajích, kde je týdenní přírůstek nových případů pod 100 na 100 tisíc obyvatel. Opatření podle Arenbergera stále platí a změny se neplánují.





Související články

Další články

Nejnovější kauzy