Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kdo je tajemný řezník, který předával Slavíky? Organizátoři se pokusili napravit pachuť z minulého ročníku

Není řezník jako Řezník: Kdo je Jiří Michal, který předával Slavíky?
Zdroj: Jiří Schott/eXtra.cz
kdo je to?

Proč jednu z cen při Slavících předával řezník? A kdo je vlastně Jiří Michal? To jsou spekulace, které se vyrojily hned po odvysílání vyhlášení ankety Český slavík 2022. Jde zřejmě o odkaz na aféry z minulých let, kdy pořadatelé neprávem vyřadili rapera Řezníka alias Martina Pohla. Ten se loni vrátil jako vítěz ankety, pro tento rok se však již zařekl, že ceremoniál se odehraje bez něj.

Psal se rok 2013, když tenhle pořadatelský přešlap s horrorcore raperem Řezníkem začal. Nebudeme si hrát na to, že netušíme, co lidem na jeho tvorbě vadilo. Explicitní texty, hororové motivy, prostě nic, co byste chtěli poslouchat třeba se svými rodiči.

Přesto Řezníka jeho fanouškovská základna dostrkala až do finálového večera. A tam se stala zásadní chyba: Pořadatelé soutěže tehdy kontroverzní krok odůvodnili tím, že Řezníkova tvorba byla údajně v rozporu s právním řádem ČR.

Návrat ve velkém stylu

Nakonec se ale populárnímu, leč kontroverznímu Řezníkovi přece jen dostalo zadostiučinění. S obnovením soutěže se do ní vrátil a hned se mu podařilo opanovat kategorii hip hop a rap. Tentokrát ho o cennou sošku nikdo nepřipravil.

"Upřímně jsem měl radost, když tahle anketa skončila, a doufal jsem, že už se nikdy neobnoví. Česká hudební scéna je podle mě dno a tuhle muziku poslouchají dámy v letech padesát a víc. Příště už mi hlasy neposílejte," řekl raper v ostrém proslovu minulý rok. Letos tedy hrozilo, že budou Slavíci bez Řezníka.

Tady ale nastupuje do role Jiří Michal. Jiří Michal je řezník - s hudební branží má pramálo společného a na Nově zřejmě pomyslně posloužil jen jako prostředek pro slovní hříčku. Jiří Michal ale není obyčejný řezník, je jeden z nejznámějších v Česku a své jméno spojil třeba s legendárním řeznictvím Naše maso či se známou pražskou restaurací Kantýna patřící do konceptu Ambiente.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy