Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kateřina Kašparová o bolestivém vykopnutí z Novy: Proplakala jsem mnoho nocí, říká

+ Dalších 7 fotografií

Kateřina Kašparová se v dobách své éry na TV Nova těšila velké oblibě. Diváci reportérku milovali za její upřímnost, drzost a umění ptát se. S televizí se však nerozešla v dobrém a po čtyřech letech byla propuštěna. Jak přiznala v rozhovoru pro eXtra.cz, vše již bylo odpuštěno a ona si žije svůj spokojený život. U práce v médiích však nezůstala. 

Kateřina Kašparová patřila na TV Nova mezi jedničky. Coby reportérku ji diváci milovali, a to zejména kvůli upřímnosti a drzosti. Před politiky si nebrala žádné servítky a ptala se na to, co ji zrovna napadlo. Její odchod neprobíhal v dobrém, s televizí se dokonce soudila. Jak přiznala v rozhovoru pro eXtra.cz, vše již bylo odpuštěno. Rozpovídala se i o tom, co jí v dnešních dnech dělá největší radost.


Lidé na Kateřině tehdy oceňovali zejména její průbojnost. Vždy se řídila mottem co na srdci, to na jazyku. "Já jsem se nikdy nepřetvařovala. Věkem jsem se samozřejmě trochu zmírnila, ale drzá jsem doteď a vždycky jsem byla. Přitom mně to tolik ani nepřišlo, ale i můj muž mi říká, že mě strašně nesnášel, že jsem byla hrozně drzá. Ale já taková byla a nikdy to nebylo hrané," vysvětluje.

Po čtyřech letech ovšem byla Kašparová propuštěna a s televizí se nerozešla v dobrém. Dokonce se s ní soudila. "Byl to pro mě nejsilnější moment, když jsem odcházela. Bylo mi to strašně líto. S odstupem času je to ale už dávno veselá příhoda z natáčení, a byť to tehdy bylo strašně smutné a nepříjemné a brečela jsem mnoho nocí, tak jsem potkala jiné věci a jiné lidi," říká.

Kateřina si vyzkoušela řadu řemesel

Od svého odchodu z TV Nova si vyzkoušela hned řadu řemesel. "Já jsem měla hospodu, vydávala jsem časopisy. Pravděpodobně, když bych tam zůstala, tak by se to nestalo, a byla by to škoda. Zpětně si myslím, že to bylo dobře," přiznává. A co dělá dnes? "Já pořádám akce pro psy a kočky, psí dny, kočičí výstavy a obrovsky mě to baví. Miluji zvířata a ráda jim pomáhám. Mám výborný tým lidí," raduje se.


Na začátky na Nově vzpomíná s láskou. "Ty začátky byly prostě úžasný. Byly to dřevní doby. Místo newsroomu bylo staveniště, neměli jsme židle, papíry. Byla to velká legrace a velká zkušenost. Vůbec jsme neřešili, jestli pracujeme tři víkendy za sebou nebo dva měsíce v kuse. Strašně nás to bavilo a dělali jsme to s velkou radostí," vzpomíná.

Pokud by byla možnost vrátit se v čase do dob na Nově, neváhala by ani vteřinu. "Okamžitě, zas a znovu i s těmi všemi omyly, problémy, chybami. Ihned, klidně. Nic bych na tom nezměnila, ani ty problémy, protože ty problémy zase znamenaly něco dalšího. Nic bych nevymazala a všechno bylo tak, jak má být," zakončuje s úsměvem.

V televizi, která nyní slaví třicáté výročí, pracovala od roku 1994 do roku 1998. Slibnou kariéru zastavila roztržka s tehdejší kolegyní Jitkou Obzinovou, která přerostla ve fyzický konflikt. Ten se měl týkat tehdejšího šéfa zpravodajství Jana Vávry.


Související články

Další články

Nejnovější kauzy