Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Karlos a trestní stíhání: Svědectví vydaly jeho 4 mobily, musela ho odevzdat i Lela

Karlos Vémola a Lela Ceterová
Zdroj: herminapress
+ Dalších 7 fotografií
kauza tygři

Většina z nás má mobil jeden. Někteří i dva, jeden soukromý a druhý pracovní. Karlos Vémola (37) je ale jiný formát: ten jich při domovní prohlídce v prosinci minulého roku musel odevzdat rovnou čtyři kusy, jak redakci eXtra.cz sdělily důvěryhodné zdroje. Nyní i kvůli obsahu z telefonů čelí trestnímu stíhání – v podstatě za to, že se měl podle policie podílet na „pašování“ mláďat bílých tygrů, a navíc s nimi obchodovat.

Karlos a Lela: Museli odevzdat 5 mobilů

Jak jsme již informovali, MMA bijec Karlos Vémola je policií obviněný a trestně stíhaný kvůli neoprávněnému nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy.

Vémola podle strážců zákona „v rozporu se zákonem přechovával, zprostředkovával, nabízel a sobě a jinému opatřil exemplář druhu přímo ohroženého vyhubením nebo vyhynutím“. A za to mu teď v případě prokázání viny a pravomocného odsouzení hrozí až tři roky kriminálu.

Detektivové mají podle zdrojů redakce eXtra.cz, které jsou blízké vyšetřování, k dispozici řadu důkazů. A některé, které sama policie považuje za stěžejní, pocházejí přímo z Vémolandu.

„Během domovní prohlídky v prosinci 2022 byly Karlosu Vémolovi zabaveny čtyři mobilní telefony. Nevím, na co jich potřebuje tolik, ale skutečně mu jich sebrali čtyři kusy. Došlo i na telefon jeho manželky Lely, u ní si ale celníci jen stáhli data a přístroj jí vrátili,“ uvádějí naše dobře informované zdroje.

Karlos byl v minulosti opakovaně obviňovaný z řady nevěr. Oficiálně to odmítal. Kdo ale ví, na co některé z mobilů ve skutečnosti používal.

Důkazy z mobilů

Ale zpátky k domovní prohlídce, která měla pomoci osvětlit záhadný původ dvou mláďat tygra bílého. „Vémola se odmítl k čemukoli vyjádřit, jeho manželka odmítla vypovídat,“ pokračují informátoři.

Vémola má nyní oplétačky se zákonem právě kvůli dvojici mláďat, jenže policie dál řeší, co se stalo s dalšími dvěma.

„Kriminalisté mají za prokázané, že Karlos Vémola si vyzvedl dvě mláďata, dokládat to má i jeho vlastní video. Že měl co do činění se Šarlotou, kterou měl prodat dalšímu obviněnému, má zase potvrzovat video z mobilu Lely. Také mají fotku, na níž zápasník ukazoval hned čtyři mláďata. Znalecký posudek potvrdil, že dvě z nich jsou Šarlota a Antonie Ramba, kvůli kterým ho nyní trestně stíhají, o osudu zbylých dvou se teď nic neví. Spekulovalo se o prodeji na čínskou medicínu, ale je otázka, jestli v tomhle směru policie Vémolovi nebo jednomu z jeho tří spoluobviněných něco prokáže,“ dodal jeden ze zdrojů.

Redakce eXtra.cz případ dál monitoruje a již brzy přinese další detaily z rozsáhlého vyšetřování trestného činu.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy