Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tvrdá kritika České televize. Režisér vánočních pohádek se vysněného díla nedočká. Můj námět nechtějí, šetří, stěžuje si Janák

+ Dalších 5 fotografií

Režisér Karel Janák (53) má stále dost nápadů, které by chtěl promítnout na televizní obrazovky. V rozhovoru pro eXtra.cz sdělil, že má v hlavě jeden námět na fantasy pohádku, ovšem její zfilmování je ve hvězdách. Částečný podíl na tom má Česká televize, která v posledním měsíci dost šetří. Zda to souvisí s novým ředitelem Janem Součkem není jasné. Jelikož ale do nové funkce nastoupil přesně před měsícem, je to více než pravděpodobné.

Karel Janák je v českém šoubyznysu známý především jako režisér pohádek. Jeho autorská díla se většinou objevují na Štědrý den v hlavních vysílacích časech. Ani letos nebude výjimka. Karel Janák totiž natočil další pohádku s názvem Klíč svatého Petra.


Když se redakce eXtra.cz Janáka zeptala, zda od něho můžeme čekat například nějakou fantasy pohádku, tak se pan režisér pěkně rozmluvil. "Já se musím přiznat, že mám vymyšlenou pohádku jako vlastní námět, ale nechtějí to moc v České televizi, protože vánoční pohádky by měly být klasické. Lidé nechtějí nějaké nové buřty, ale ty pohádky, které se podobají těm klasickým," řekl o svém nápadu Karel Janák.

Ředitel je nejspíš skrblík

Zároveň dodal, že v tom hrají roli finance. "Já jsem před třemi roky natočil pohádku O vánoční hvězdě, kde jsme si dost hráli s tou vizuální stránkou a dalo se to natočit i v českých podmínkách. Takže si myslím, že by se do kina dalo sehnat víc peněz, tak doufám, že někdy něco takového bude," prozradil Janák, který je mistrem svého oboru.


Není jasné, zda to souvisí s nástupem nového ředitele ČT Janem Součkem. Jelikož se ale nyní v ČT dost na financích šetří, tak je to nejpravděpodobnější důvod.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy