Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Kapely vzpomínají na zesnulého muzikanta Honzu Štrupa (†39): Byl unavený životem, píší

Důvod smrti je neznámý.
Zdroj: Foto Honza Štrup
Vzpomínky

Zpráva o úmrtí mladého muzikanta Honzy Štrupa (†39) šokovala fanoušky i muzikanty. Na sociálních sítích na něj zavzpomínali blízcí přátelé i členové kapel, jako třeba Rybičky 48 či Divokej Bill, v nichž Honza v minulosti účinkoval. 

Zpěvák a kytarista Honza Štrup zemřel ve věku pouhých devětatřiceti let, ale důvod úmrtí je zatím nejasný. Na úmrtí muzikanta, který účinkoval v kapelách Divokej Bill, Rybičky 48, Medvěd 009 nebo Počasí, zareagovali prostřednictvím sociálních sítí kolegové i kamarádi.

Členové kapel vzpomínají

„Nechce se nám tomu vůbec věřit, ale dnes nás náhle oputil Honza Štrup. Hanzi, přes všechny úlety a peripetie jsi vždy byl a zůstal jedním z nás. Posíláme Ti tam nahoru písničku, kterou jsi s námi udělal. Nenapadlo by nás, že to bude pro někoho z kapely takhle brzo. Tohle je prostě špatně. Určitě tam jsou všude nahoře kytary a Ty budeš jen hrát,” napsali členové kapely Medvěd 009 ve svém statusu.

Ani známá a oblíbená hudební skupina Divokej Bill nezůstala se svou vzpomínkou pozadu. Do statusu na Facebook napsali: Kamaráde, díky za společný hraní, hostování, zkoušení a za spoustu legrace a úžasnejch mejdanů! Nikdy nezapomeneme!”

Smutný a životem unavený člověk

Na kamaráda zavzpomínal i hudebník Martin Raien Jeník, který napsal, že začátkem týdne nedorazil na zkoušku, což považoval za zvláštní znamení a pociťoval divné chvění. Odešel snílek, smíšek, rovný a důvěřivý člověk. Ale poslední dobou někdy smutný a dost životem unavený. Hledal šanci, jak se z jeho trablí dostat, ale věděl, že znám jeho minulost, rock’n’rollová léta, vzestupy i pády a myslel si, že ho nevezmu… ano znal jsem ho a čím si prošel… ale pořád to pro mě byl člověk, u kterého mi za to stálo mu podat pomocnou ruku,” popsal Jeník.

Také zakládající člen, zpěvák a baskytarista skupiny Rybičky 48 Kuba Ryba (36) na svého kamaráda a bývalého spolupracovníka zavzpomínal. „Před chvílí jsem se dozvěděl, že odešel Honza Štrup... nebudu se rozepisovat o tom, jak jsme se poznali, co jsme spolu zažili a co se stalo, že jsme se posledních X let nebavili... Na to bude jednou čas s odstupem let, až sepíšu paměti. Honza tam bude mít nezapomenutelný místo. Pár let jsem ho měl jako bráchu, spoluhráče a spolupíče. On mě naučil, jak paří rockstár... (...) Pokoj tvojí duši,“ napsal Ryba a sdílel klip k písni Princezna z baru, na které spolupracovali.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy